StoryEditorOCM
Slanoza polizat prste

Polpete od mljevenog mesa ispast će vam dobro kao nikad dosad ako im dodate i ovaj sastojak pa ih dovršite u toću

Piše T. S. M.
8. svibnja 2024. - 15:21

Nama nije poznat nitko tko bi odbio dobro napravljene polpete, još posebno ako su u toću. Ako vi znate takvoga, napravite mu polpete po našem receptu i za čas ćete ga razuvjeriti. Poslužite ih uz dobar pire i uspjeh vam je zajamčen.

Iskušajte i naš mali trik za posebno ukusne i mekane poplete: smjesi za polpete dodajte malo mineralne vode. Najprije stavite oko pola decilitra pa promiješajte i ocijenite može li smjesa podnijeti još malo tekućine. Mineralna će ih učiniti mekšima, rahlijima i laganijima, sigurno ćete uživati.

Polpete u toću

Sastojci:

500 g miješanog mljevenog mesa
1 jaje 
1 luk
2 češnja češnjaka
2-3 žlice krušnih mrvica + još za uvaljati (po želji)
1 žlica peršina
1 žličica slatka dimljene paprike
50-100 ml mineralne vode
sol, papar

Umak:

300 ml pirea od rajčice
300 ml vode
3 žlice ulja
3 žlice brašna
1/2 žlice šećera
sol, papar

Priprema:

Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte pa ih dodajte mesu, ubacite začine, krušne mrvice i jaje. Izmiješajte pa dodajte 50 ml mineralne vode, zatim izmiješajte pa dodajte još malo ako smjesa nije previše ljepljiva i mekana. Oblikujte okruglice pa ih po želji uvaljajte u krušne mrvice.

Za umak napravite zapršku od ulja i brašna, zalijte je vodom i dodajte pire od rajčice. Zakuhajte, dotjerajte okus pa kuhajte na laganoj vatri do željene gustoće.

Polpete kratko prepržite na vrelom ulju dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana pa ih ubacite u umak i kuhajte 5-10 minuta, ovisno o veličini. Pospite ih sjeckanim peršinom i poslužite uz pire krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 06:50