StoryEditorOCM
Slano‘pomfrit‘ bez ulja

Pohane tikvice iz pećnice, hrskave kao pržene: tajna je u malom dodatku, korica će im biti jako ukusna, a neće biti masne

Piše T. S. M.
10. svibnja 2024. - 13:23

Odmorite malo od prženih krumpirića uz zdraviju, ali jednako ukusnu alternativu. "Pomfrit" od tikvica. Zapravo je riječ o jednoj varijanti pohanih tikvica, no popularno je rezati ih na prutiće umjesto na ploškice pa mnoge podsjećaju na frigane krumpire.

Ako ih pripremite po ovom receptu, bit će osobito ukusne, a korica će im biti neodoljiva. Ako želite, možete preskočiti prženje i učiniti ih zdravijima pečenjem u pećnici. Zahvaljujući jednom dodatku možete biti sigurni da će biti jako fine i hrskave.

Ovakve će vam tikvice još bolje prijati uz umak na bazi grčkog jogurta, maslinovog ulja, ribanog češnjaka i sjeckanog svježeg začinsokg bilja.

Pohane tikvice iz pećnice

Sastojci:

150 g krušnih mrvica
75 g parmezana
50 g brašna
3 tikvice
2 jaja
malo ulja
sol, papar

Priprema:

Narežite tikvice na prutiće.

Pomiješajte sol, papar i jaja, a u drugoj posudi kombinirajte parmezan i krušne mrvice.

Uvaljajte tikvice u brašno, zatim u razmućena jaja te na kraju u mrvice pomiješane s parmezanom. Slažite ispohane tikvice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, a kad su sve ispohane, poškropite ih uljem te prebacite lim u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok ne dobiju hrskavu koricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 06:25