StoryEditorOCM
Slanopopularno jelo

Po mnogima ovo je najbolja pohana piletina na svijetu, a tajna starog recepta je u ovom detalju: isprobajte, super je

Piše T. S. M.
4. lipnja 2024. - 08:10

Piletina se jede u svim krajevima svijeta i dio je mnogih nacionalnih kuhinja, a mnoge od njih imaju svoje recepte za pohanu piletinu. Sasvim je jasno i zašto je tako - lako ju je pripremiti i jako je ukusna.

Jedan način pripreme pohane piletine uđživa veliku popularnost i po nogima je jedan od najboljih: pržena piletina na fjorentinski odnosno pollo fritto alla fiorentina.

Riječ je o tradicionalnom jelu porijeklom iz Firence koje se priprema od, naravno, piletine, ali i sastojaka koje druge inačice pohane piletine ne uključuju: maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, peršina, ružmarina, lovora i bijelog papra.

image
Shutterstock

Komadi piletine se mariniraju u mješavini ulja, soka od limuna, peršina, ružmarina, lovora, češnjaka, soli i bijelog papra, a upravo je u tom postupku prethodnog mariniranja tajna osobito finog okusa i mekoće mesa.

Nakon što je spomenuta kombinacija sastojaka učinila svoje, komadi mesa se ocijede, po potrebi se još i malo obrišu, pa se zatim umaču u smjesu od brašna i jaja te se prže na vrelom ulju dok ne porumene.

Prije posluživanja, jelo se ukrasi kriškama limuna i grančicama peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 08:12