StoryEditorOCM
Slanojednostavno i ukusno

Pita od tikvica bez kora i gnjavaže: priprema se kao od šale, a sočna je i ukusna. Poseban joj okus daje ovaj sastojak

Piše T. S. M.
5. rujna 2024. - 12:04

Uh, što više s tikvicama? Ako ste ih se do sita nakuhali, napekli i napohali pa vam ponestaje ideja, nudimo vam jednu dobru, a jednostavnu. Ispecite pitu. Što, ne da vam se gnjaviti s korama? Nema veze, neće vam trebati. Ovo je jedan od onih recepata za koje se svi sastojci vrlo jednostavno izmiješaju i potom prebace u posudu za pečenje, a da na kraju ne biste završili sa žilavom i suhonjavom masom koju nitko ne želi jesti bit će vam potrebno par detalja... Pazite ovo.

Pita od tikvica

Sastojci:

400 ml jogurta
150 g feta sira
4 žlice maslinovog ulja
4 žlice brašna
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica nasjeckanog peršina
4 jaja
2 tikvice
1 režanj češnjaka
1/2 praška za pecivo
sol, papar

Priprema:

Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da stoje tako 15 minuta pa ih izažmite od tekućine koju su pustile. Naribajte i češnjak pa ga pomiješajte s tikvicama.

Jaja pomiješajte s jogurtom, dodajte tikvice s češnjakom, papar i još malo soli te peršin pa dobro izmiješajte. Dodajte tri žlice ulja (jedna će vam trebati za miješanje s mrvicama), zatim obje vrste brašna s praško za pecivo izmiješajte te na kraju dodajte izmrvljeni feta sir i lagano promiješajte.

Nauljite posudu za pečenje pa u nju prebacite smjesu s tikvicama, poravnajte površinu žlicom. Pomiješajte preostalo ulje s krušnim mrvicama pa smjesu rasporedite po vrhu.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva oko pola sata. Pustite da se malo ohladi pa narežite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49