Želite li za svečani ručak poslužiti krumpir koji će biti zaista poseban, običan pečeni krumpir nije dorastao toj ulozi, koliko god ukusan bio. Trebat ćete se malo više potruditi i stvari malo zakomplicirati. Zapravo nije osobito teško, osim što ćete krumpir trebati tanko narezati te mu dodati dva sastojka - sir i vrhnje.
Što se tiče vrhnja, najbolje bi bilo koristiti slatko, ako vam ne smeta blaga nota slatkoće u okusu, a dobar izbor je i mileram. Kiselo i vrhnje za kuhanje mogli bi se ponašati nepredvidljivo pa neka vam budu rezervna opcija. Prihvatljivo rješenje je i krem sir razrijeđen mlijekom, a želite li malo zanimljiviji okus, dodajte mu i žličicu senfa.
Rezultat će biti kremast i ukusan, topit će vam se u ustima...
Kremasti pečeni krumpir
Sastojci:
3 krumpira
200 ml vrhnja
2 češnja češnjaka
50 g sira gouda
1 žlica sjeckanog začinskog bilja po želji
prstohvat muškatnog oraščića
sol, papar
Priprema:
Krumpir i češnjak ogulite i narežite na tanke kolutiće.
Rasporedite krumpir i češnjak u posudu za pečenje. Pospite solju, paprom i začinima te na kraju po svemu nakapajte vrhnje. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok krumpir ne omekša (oko 25 minuta).
Skinite aluminijsku foliju s krumpira pa ga pospite sirom.
Pecite još 5-6 minuta na 200 stupnjeva da lijepo porumeni i postane hrskavo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....