StoryEditorOCM
Slanobugarski miš-maš

Ovo je izvrstan recept za doručak, ukusan je i zasitan, pun proteina, nije skup i lako se sprema

Piše mozaik sd
30. kolovoza 2023. - 15:01

Svatko od nas se ponekad zatekne u situaciji da ne zna što bi doručkovao a da bude brzo, ukusno i zdravo.

Dobrim rješenjem čini se miš-maš.

Riječ je o tradicionalnom bugarskom specijalitetu koji stanovnici te države Europske unije, poznate po kvalitetnom jogurtu i siru, rado jedu u bilo koje doba godine, naročito za doručak. Riječ je o zasitnome i zdravom obroku, punom proteina koji je nevjerojatno jednostavan i jeftin za pripremu.

Miš-maš se pravi od jaja, feta sira, rajčice, luka i pečene paprike. U receptu se koriste pečene, oguljene paprike, ali ako ih nemate, kao dobra zamjena poslužit će svježe, piše Žena.

Za miš-maš je potrebno:

1 kapula

7 žlica ulja

8 pečenih paprika (oko 500 grama)

250 grama rajčica iz konzerve

250 grama feta sira

6 jaja

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 05:50