Mesne okruglice uvijek su pun pogodak, a po ovom su receptu fantastične. Za osobitu sočnost i bogat okus bitan je jedan mali detalj po kojem se razlikuju od svih koje ste do sada probali, stoga ovaj korak nemojte preskakati ni mijenjati. Mislimo na detalj s lukom - najprije ga treba izribati na krupno, a zatim lagano prodinstati i to na maslacu. Vjerujte, zaista čini razliku!
Okruglice potom možete poslužiti s pireom, a možete ih učiniti još boljima uz pomoć jednostavnog umaka u kojemu ćete ih na kraju još malo prokuhati.
Mesne okruglice
Sastojci:
3 kriške kruha bez od kore
200 ml mlijeka
3 žlice maslaca
1 glavica luka
1 jaje
350 g mljevene junetine
250 g mljevene svinjetine
1 žličica soli
1 žličica papra
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/2 žličice mljevenog kardamoma
Pripr...