StoryEditorOCM
Slanobrzinsko jelo

Kremasti pesto gotov za točno minutu i pol: osvježavajuć je i savršen za ljeto, isprobajte ga s tjesteninom ili njokima

Piše T. S. M.
19. lipnja 2024. - 15:05

Pesto je jedna od najboljih stvari koje možete smućkati na brzinu i uvijek imati pri ruci. Zbog njega ne trebate paliti špaher, a zgodan je kao dodatak tjestenini i njokima ili sendvičima, bruschettama i pizzi.

Vjerojatno ste već isprobali različite vrste pesta ili barem onaj izvorni, s bosiljkom i pinjolima, no naš današnji prijedlog odnosi se na jednu pomalo neočekivanu, ali za ljeto savršenu vrstu pesta - pesto od limuna. Jednostavan je, brzo se priprema i svim jelima koje se doda daje lijepu dozu svježine.

Pesto od limuna

Sastojci

1 veliki domaći limun ili 2 manja
80 g sira Parmigiano Reggiano
50 g prženih badema
nekoliko listova bosiljka
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema:

Limunu skinite samo gornji, žuti sloj kore pa ga stavite u blender. Dodajte ostale sastojke, iscijedite sok od limuna pa sve blendajte dok ne postane jednolično i kremasto. 

Ovaj pesto najbolji je kao dodatak tjestenini, a ostatak možete pohraniti u čistoj staklenci i čuvati u hladnjaku desetak dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 10:41