Prosinac je kao stvoren za nešto grickati, pa makar i usitno, zar ne? Kao da nas nešto mami da si udovoljimo i da se zagrijemo iznutra. Lijepa šalica dobre kave ili vruće čokolade, fini bićerin prošeka, sve nam je to sada još draže, a najdraže nam je kad je u pratnji kakvog dobrog suhog keksića. Za tu su svrhu osobito prikladni talijanski cantuccini, delikatesni kolačići s puno badema porijeklom iz Toskane.
Napraviti ih nije toliko teško kao što se možda na prvu čini, pa zašto ne biste pokušali - eto vam zanimacije za vikend i izvrsne uvertire u sezonu blagdanskih keksića i kolačića. Napravite li duplu dozu i pritom ste bar donekle disciplinirani, možda vam i potraju do Božića? Pokvariti se neće, ovoj je tradicionalnoj deliciji odlika dugotrajnost.
Cantuccio je,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....