Ako ste u dilemi: umijesiti ove godine sirnicu ili kupiti gotovu, obje opcije imaju prednosti i mana. Prva donosi u kuću jedinstven miris i a time i ugođaj. Lijepo je pratiti kako tijesto kisne na toplom, a domaća sirnica, ako je uspjela, nepogrešivo se razlikuje od kupovne.
Ali: potrošit ćete mnogo vremena, ostat će vam mnogo posuđa za pranje, a obično i viška bjelanjaka od kojih treba napraviti u namanju ruku puslice. Kupovna sirica jednako će dekorativno izgledati na stolu kao i ona kućne izrade, ali, jedan ritual vezan za blagdan Uskrsa je preskočen, kuća nije zamirisala...
Međutim, postoji i srednje rješenje. Lažna sirnica (možda se ne mi ni smjela zvati sirnicom uvažavajući trud i vrijeme potrebno za pripremu "prave") dizani je kolač koji se jako lako priprema, nema mi...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....