Pomalo je nevjerojatno da oko tako jednostavnog jela kao što je šalša od poma postoji toliko kontroverzi i toliko puno načina pripreme. Nedavno smo vam pisali o detalju vezanom uz kožice i sjemenke, a sličnih bi priča moglo biti još, jer netko šalšu priprema ovako, a netko je više voli onako, neki kažu da je bolja od svježih rajčica, drugi da je bolja od konzerviranih, jedni obavezno dodaju cukra, drugi za tu ideju ne žele niti čuti...
Umjesto mudrovanja, nudimo vam jedan vrlo jednostavan recept. Znamo da je dobar, jer nam ga je dala Nina Bedrica, u koje je sve dobro. Uvjerite se i sami na njenom Instagramu Slatka iskušenja. Simpatična Šibenka bez puno nam je kompliciranja opisala kako priprema šalšu, a dala nam je i zgodnu ideju što još učiniti s njom, osim politi je po manistri.
"Recept za najbolju šalšu je vrlo jednostavan. Samo ljubav, dosta luka (kapule), zrele pomidore (rajčice), peršin, maslinovo ulje i vrijeme.
Na malo maslinova ulja prodinstati luk, dodati rajčicu kojoj ste ostranili kožicu (najlakše je ako napravite na vrhu rajčice križić nožem pa ih zalijete vrelom vodom, neka ostoji u toj vodi kratko i onda se kožica lako skine), nasjeckani peršin, začine po želji i kuhati dok god se ne zgusne, uz povremeno miješanje.", napisala je Nina te dodala još jedan savjet - šalša se kuha otklopljena, da tekućina što prije ispari.
"I onda ju koristiti s paštom, kao prilog mesu, brusketima i za sto drugih načina. E da, ne zaboravite i u malo šalše staviti razmućeno jaje i to skuhati", savjetuje nam Nina i poručuje da je u tako pripremljenu šalšu s jajem pravi gušt utočati komad kruha.