StoryEditorOCM
SlanoČAS POSLA

Gosti su se najavili u zadnji tren? Imamo savršeno rješenje, ovo je jelo omiljena party hrana, evo kako ga mi pripremamo

Piše Mia Uzinić
18. svibnja 2024. - 19:27

Evo jedan jednostavan recept za sve one kojima su gosti najavili dolazak u zadnji tren - quiche! Ovo sastavno jelo francuske kuhinje jako je popularna opcija na zabavama diljem svijeta. Quiche je u osnovi pečeni nadjev kojeg na okupu drži hrskavo prhko tijesto. Punjenje klasičnog quichea sadrži mješavinu izlupanih jaja, crème fraîche i komadiće kuhane dimljene slanine uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića.

image

Quiche sa šunkom

Privatni Album

Mi smo se danas odlučili za malo drugačiju opciju. Krećemo s tijestom, 125 grama narezanog maslaca pomiješajte s 250 grama brašna. Dodajte jedno jaje, malo soli i jednu žlicu kiselog vrhnja. Tijesto izradite i stavite u frižider jedan sat. 

image

Quiche sa šunkom

Privatni Album

Za nadjev je potrebno izmiješati jedno jaje s ostatkom kiselog vrhnja, a potom dodati 200 grama svježeg sira. Začinite s malo Vegete, dodajte šunku isjeckanu na kockice i sve dobro promiješajte. U pleh za pečenje stavite tijesto, dodajte nadjev i pecite 30-ak minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek!

image

Quiche sa šunkom

Privatni Album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 15:33