StoryEditorOCM
Savjetipripazite!

Velika greška zbog koje vam krumpir propada: ovo nipošto ne smijete raditi, strogo je zabranjeno. Evo kako postupiti...

Piše T. S. M.
2. listopada 2024. - 07:05

Krumpir je jedna od namirnica koje svi naveliko trošimo. Potpuno razumljivo, jer mnoga se jela bez njega teško mogu pripremiti na zadovoljavajući način, a pored toga - jednostavno ga volimo.

Nažalost, često nam se događa da se, privučeni povoljnom prilikom ili vrlo kvalitetnom namirnicom, malo zaletimo pa kupimo veću količinu koju ne stignemo potrošiti na vrijeme pa nam krumpir proklija, omekša ili istrune, a za to smo najčešće sami krivi. Mnogi od nas ne znaju ga čuvati na pravi način.

image
Shutterstock

Jedna uobičajena i velika greška je ne dozvoliti krumpiru da "diše". Ako ga držite u vrećicama ili hermetički zatvorenim kutijama, prije ili kasnije dogodit će se da krumpir propadne zbog lošeg skladištenja. Držanje krumpira na taj način strogo je zabranjeno, barem ako ga želite sačuvati neko vrijeme.

Omogućite mu cirkulaciju zraka i bolje će se održati, a kako ne bi klijao i trunuo, držite ga podalje od vlage i svjetla. Također izbjegavajte pranje krumpira prije pohrane, jer ta praksa pospješuje propadanje. Ako ga baš pošto-poto želite očistiti od zemlje, očetkajte ga.

image
Shutterstock

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 07:07