StoryEditorOCM
Savjetigrickajte i uživajte

Sve tajne savršeno kuhanog kukuruza: ovako će biti jako mekan i ukusan, samo dobro pripazite na klasičnu pogrešku...

Piše Spiza SD
16. kolovoza 2023. - 07:10

Kap i svemu drugome što spada u standardnu turističku ponudu, tako je i kukuruzu skočila cijena pa nam ga je sada, više no ikad ranije, pametnije pripremati u vlastitoj režiji.

Ako baš niste sto posto sigurni kako skuhati kukuriz da bude onako slastan kao kad ga kupite od prodavača, imamo savjete koji će vam olakšati posao.

Prije nego započnete s kuhanjem, bitno je utvrditi kuhate li mladi ili zreli kukuruz te kakvim loncem raspolažete. Imate li mladi kukuruz i ekpres lonac, sve će biti poprilično brzo gotovo. No čak i ako nije takav slučaj, ne gubite nadu, samo se pripremite na to da bi kuhanje moglo potrajati najmanje pola sata.

Kuhate li mladi kukuruz u ekpres loncu vodite se pravilima navedenima u priručnoj brošuri, a ako ćete koristiti običan lonac postupite ovako: oljuštite ga gotovo potpuno, ali ostavite koji listić jer će pomoći kukuruzu da ostane sočan i poboljšat će mu okus.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Stavite ga u toplu vodu, a temperaturu podesite na najjaču. Sve bi trebalo biti gotovo kroz 10-15 minuta, ovisno o veličini i količini klipova, kao i o veličini lonca.

Na isti način postupite i sa starijim klipovima, samo se, kako je već sopmenuto, pripremite na nešto dulje kuhanje.

Ono što je apsolutno ključno je da vodu njipošto ne solite na početku kuhanja nego na kraju, u protivnom će opna na zrnju postati još tvrđa. I bonus savjet: za još bolji okus kuhanog kukuruza iskušajte ovaj trik - ljusku koju ste uklonili s klipova posložite po dnu lonca za još bolji okus.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 16:37