![<p>Kapara na zidu bivše tvornice Radeljević, u Dubrovniku</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/09/o_26944093_1024.jpg)
Tartar umak, ukusni spoj majoneze, nasjeckanih kiselih krastavaca i začina savršena je pratnja prženim krumpirićima, pohanom mesu i prženim lignjama, a neki ga toliko vole da ga jedu "onako", odnosno samog, nerijetko izravno iz staklenke. Istinskim zaljubljenicima u tartar umak nije problem uložiti malo truda u izradu domaćeg, ne samo zbog toga što tako prolaze jeftinije (osobito ako sami zamute i majonezu) nego i zbog toga što na taj način mogu okuse prilagoditi svom guštu.
Međutim, ako vam je težnja postići baš onaj pravi okus tartarskog umaka, a u tome ne uspijevate, provjerite sadrži li recept po kojem ga radite jedan mali, ali važan sastojak.
Riječ je o kaparima, koji se iz nekog razloga jako često zaboravljaju uvrstiti u hrvatske recepte za tartar umak, premda...