Neki vole jaja na oko, a neki kajganu, dok se neki ne žele svrstati niti u jednu od tih kategorija i jaja peku onako kako im dođe. Pekli vi kajganu redovito ili povremeno, vjerujemo da će vam jedan mali trik dobro doći jer učinit će je još boljom.
Znate li da jajima, osim soli, treba dodati još jedan sastojak da bi bila baš kako trebaju biti (pahuljasta i nježna, umjesto gumasta i bezvezna)? Mislite li da je to mlijeko, promislite ponovno. Odgovor je: gazirana voda. Kako se pokazalo, iznenađujuće je koristan sastojak kada je u pitanju pripremanje kajgane - trebate je dodati sasvim malo za najpahuljastiju kajganu koju ste ikad probali.
Za pravu malu čaroliju zaslužni su nestašni mjehurići koje volimo osjetiti na jeziku kako pršte i pucaju - kad se dodaju u smjesu razmućenih jaja i soli, stvaraju sićušne džepove zarobljenog zraka koji se pod djelovanjem topline šire čineći jelo prozračnijim, bez da utječu na okus.
Računajte da vam je dovoljna otprilike jedna žličica gazirane vode po jaju. Pretjerate li, kajgana bi mogla postati vodenasta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....