StoryEditorOCM
Savjetineodoljiva korica

Pohana piletina postat će sočna i neće biti masna ako je pripremite na ovaj način. Jedan mali dodatak mijenja sve...

Piše T. S. M.
7. lipnja 2024. - 10:18

Ako ste odlučili malo pripaziti na prehranu, smanjiti unos masnoća i općenito zaobilaziti frigano, a pritom obožavate pohano, evo savjeta za vas. Jeste li znali da se pohana piletina može pripremiti u pećnici? Jeste? I pokušali ste je napraviti pa je ispala bezveze? Suosjećamo s vama, bili smo u istom problemu.

No, rješenje postoji. Trebate mrvicu prilagoditi recept.

Vjerovali ili ne, tajna pohane piletine iz pećnice koja je ukusna kao ona pržena u ulju je u majonezi.

image
Shutterstock

Kako bi piletina pečena u pećnici bila fina kao da je pržena, preskočite valjanje u brašno, kao i umakanje u smjesu od jaja. Umjesto toga premažite piletinu majonezom pa je potom uvaljajte u krušne mrvice. Zapravo, najbolje ćete rezultate dobiti ako piletinu preemazanu majonezom ostavite da malo odstoji prije valjanja u prezlu.

Na taj način piletina će dobiti sličan tretman kao u marinadi, meso će se smekšati i na kraju pripreme biti sočnije. Pola sata je okej, ali 2-3 sata počivanja pod majonezom bit će još bolja. U hladnjaku, naravno.

image
Shutterstock

Kad ste završili s pohanjem, posložite piletinu na lim prekriven papirom za pečenje, poškropite je uljem - ovaj dio nije dobro preskočiti jer jamči hrskaviju koricu - a zatim je pecite oko pola sata do 45 minuta, ovisno o veličini pohanih komada, na 190 stupnjeva. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 10:19