Tko se god upustio u avanturu pečenja kruha ili je barem odlučio zamijesiti pizzu, susreo se s kvascem, a možda i s jednom uobičajenom nedoumicom: koja je razlika između različitih vrsta kvasca i koju je bolje koristiti. Primjerice, kad je uputno posegnuti za svježim, kad za suhim, a kad za instant kvascem.
Svježi je kvasac lako je razlikovati od druga dva spomenuta, no po čemu se razlikuju posljednja dva često vam neće znati objasniti ni oni koji kruh peku na dnevnoj bazi. Instant kvasac ima fine granule koje se lako i brzo otapaju tako da ga možete izravno kombinirati sa suhim sastojcima. Stabilan je i konzistentan te je stvoren tako da su svi mikroorganizmi u njemu živi. To znači da se ne morate brinuti da ćete ubiti stanice kvasca ili da će neke od njih već biti mrtve pa vam ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....