StoryEditorOCM
Savjetiznakovito

Obratite pažnju na ove prugice na piletini, nisu prirodna pojava. Ukazuju da je bila tretirana kemikalijama!

Piše Spiza SD
30. rujna 2023. - 08:10

Piletina je mnogima neizostavno na jelovniku barem jednom tjedno, što veseli i nutricioniste koji uporno ponavljaju kako bismo trebali jesti manje crvenog mesa te prednost dati peradi i ribi. Međutim, s piletinom neke stvari mogu biti malo problematične, a to se ponajprije odnosi na način uzgoja što se posljedično odražava na kvaliteti mesa, ali i njegovoj sigurnosti za konzumaciju.

Nedavno smo vam otkrili na što trebate obratiti pažnju kad kupujete komade piletine na kojima su još uvijek koža i masnoća, a sada slijedi savjet vezan pileće filete za kojima posežu mnogi koji nastoje smanjiti unos masnoća i hraniti se kvalitetnije.

image
Shutterstock

Jeste li ikad na pilećim filetima od prsiju primijetili tanke bijele pruge? Možda ste pomislili kako je riječ o masnoći i da to nije ništa strašno. Utom slučaju vjerojatno niste bili u pravu - opisana pojava otkriva da je pile uzgojeno uz tretiranje sredstvima za ubrzani rast i tov, a posljedica toga su poremećaji u rastu mišića koji se naknadno pokazuju u vidu spomenutih pruga.

Takvo je meso manje kvalitetno od onoga u kokši uzgojenih na prirodan način pa to imajte na umu ako nastojite jesti zdravije, osobito ako pazite na unos masti, jer prema nekim istraživanjima piletina s karakterističnim bijelim prugicama sadrži čak 224 posto više masnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 05:19