Pileća prsa dobro je uvijek imati pri ruci jer su poprilično brzo gotova i mogu upotpuniti gotovo svaki obrok. Imate li malo riže, krumpira ili samo nešto zgodno za na salatu, uz dobro pečena pileća prsa dobit ćete ukusan i zdrav ručak ili večeru. Međutim, morate ih znati dobro pripremiti, jer ovaj komad piletine zna zeznuti i iskusne kuhare - za čas se presuši ili ne se ispeče kako treba.
Da biste dobro pripremili pileća prsa, preporučljivo ih je dobro i ravnomjerno isfiletirati, kako bi bi bila jednake debljine i posvuda se jednako ispekla, a na odmet nije ni mariniranje koja opušta mišićna vlakna te ujedno daje dobrodošlu notu okusa.
No najbolji, a ujedno i najjednostavniji savjet za njihovu pripremu glasi: pokrijte ih. Da, lako ih je pokriti ako ih pripremate u omanjoj tavi, no što učiniti ako ih pečete na grill tavi četvrtastog oblika, na grill ploči ili na gradelama? Uz ovaj mali trik i tom ćete izazovu brzo doskočiti.
Umjesto poklopca jednostavno koristite - papir. Za pečenje. Namočen pa zgužvan. Super će vam poslužiti u svrhu sprjčavanja isušivanja, a također će, poput klasičnog poklopca, skratiti vrijeme termičke obrade.
Pogledajte kako je lako...