StoryEditorOCM
Savjetiisprobajte!

Jednostavan trik za najsočnija pileća prsa: uz gotovo nikakav trud dobit ćete rezultat dostojan finog restorana

Piše Spiza SD
9. listopada 2023. - 07:05

Pileća prsa dobro je uvijek imati pri ruci jer su poprilično brzo gotova i mogu upotpuniti gotovo svaki obrok. Imate li malo riže, krumpira ili samo nešto zgodno za na salatu, uz dobro pečena pileća prsa dobit ćete ukusan i zdrav ručak ili večeru. Međutim, morate ih znati dobro pripremiti, jer ovaj komad piletine zna zeznuti i iskusne kuhare - za čas se presuši ili ne se ispeče kako treba.

Da biste dobro pripremili pileća prsa, preporučljivo ih je dobro i ravnomjerno isfiletirati, kako bi bi bila jednake debljine i posvuda se jednako ispekla, a na odmet nije ni mariniranje koja opušta mišićna vlakna te ujedno daje dobrodošlu notu okusa.

image
Shutterstock

No najbolji, a ujedno i najjednostavniji savjet za njihovu pripremu glasi: pokrijte ih. Da, lako ih je pokriti ako ih pripremate u omanjoj tavi, no što učiniti ako ih pečete na grill tavi četvrtastog oblika, na grill ploči ili na gradelama? Uz ovaj mali trik i tom ćete izazovu brzo doskočiti.

Umjesto poklopca jednostavno koristite  - papir. Za pečenje. Namočen pa zgužvan. Super će vam poslužiti u svrhu sprjčavanja isušivanja, a također će, poput klasičnog poklopca, skratiti vrijeme termičke obrade.

Pogledajte kako je lako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:06