Nema ništa ljepše nego kad kuća zamiriše po svježe pečenom kruhu. To je miris koji svima mami osmijeh na lice. No, ako niste znali, taj predivan miris može biti još ljepši, a isti će trik napraviti čuda i za okus kruha. Vrlo je jednostavan, a sastojak vam je vjerojatno uvijek pri ruci.
Idući put kad budete pekli kruh, trenutak prije nego ga stavite u pećnicu po površini mu rasporedite vrlo tanko narezan maslac. Ne trebate ga staviti puno, bit će dovoljno samo ga rasporediti s neka 3-4 centimetra razmaka između listića. Za vrijeme pečenja maslac će se otopiti i kruhu dati predivan okus i neodoljiv miris.
Ovaj postupak ima i dodatni bonus: maslac će za vrijeme pečenja natopiti koricu i pomoći joj da postane hrskava, ali ne i žilava. Ovo je definitivno trik koji trebate što prije isprobati.
Treba li vam i recept za kruh, evo vam par opcija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....