StoryEditorOCM
Pričetop delicija

Uz ovo dalmatinsko jelo vežu se legende, a recept je star bar 400 godina: evo kako se priprema, ključno je da ‘hvasne‘

Piše Tea Sumić Miletić
13. kolovoza 2023. - 11:06

Dobar recept, kvalitetni sastojci i dobra priča - to je formula uz koju i najskromnije jelo može postati vrlo tražen specijalitet i preživjeti poplavu utjecaja stranih gastronomskih tradicija, osobito ako u pozadini svega stoje entuzijazam i dobra volja.

Dokaz su vam žrnovski makaruni, starinsko jelo iz malog korčulanskog mjesta Žrnova, gdje je toliko cijenjeno i omiljeno da ima i svoju manifestaciju, Makarunadu. Tijekom ove fešte od makaruna, koja se održava još od 2007. godine, makaruni i ukusni umaci s kojima će biti posluženi kuhaju se na lokalnom boćalištu, iznad otvorene vatre, satima, dok bonkulovići strpljivo čekaju u redu koji se proteže do u nedogled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 00:15