StoryEditorOCM
Pričespojile se 2 kužine

Danci ‘otkinuli‘ na naše šparoge i gradele, Splićanima otkrili čari svoje kuhinje: biste li kušali tortu od piva?

Piše Tea Sumić Miletić
14. travnja 2024. - 13:03

Svima nam je u većoj ili manjoj mjeri poznato kakvog su okusa jela iz talijanske, francuske, marokanske i kineske kuhinje, no malo će vam tko, osim ako baš potrefite pravog poznavatelja, znati reći što se kuha i jede u Danskoj. Osim možda da se tamo peku kolači koji su u ostatku svijeta poznati kao "danci". Što je zapravo pomalo neobično jer Danska je u gastronomskom smislu vrlo zanimljiva – puna je restorana s vrhunskim ocjenama, od kojih je, dakako, najpoznatiji "Noma", ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice.

No, ima tome koji dan, jedna je grupica Splićana dobila priliku iz prve ruke doznati kakva je danska spiza, i to u restoranu "Makarun", gdje otprije nekoliko tjedana traje vrlo zanimljiv program, možda bolje reći projekt "Dalmatia meets the World".

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. studeni 2024 13:35