StoryEditorOCM
PreporukeUSLAST - IZ LIKE!

Zbog ‘Cvituše‘ se skreće s Dalmatine da bi se guštalo u domaćoj spizi; ‘Lički ćevapi i pizza s krumpirom su totalni hit‘

9. rujna 2023. - 15:08
Na Cvituši je glavna sezona ipak zimska, ali i ljetna svake godine privlači sve više posjetitelja koji dođu u Liku malo ”promijeniti zrak”Jure Mišković/Cropix

Vlasnik izletišta i restorana "Cvituša" u Lovincu Hrvoje Račić u skoro svakom jelu koje nudi nastoji imati neku lokalnu, ličku komponentu, pa čak i ako se ne radi o izvornom ličkom jelu.

Poznata prije svega kao sanjkalište koje u zimskim mjesecima privlači mnoštvo Dalmatinaca na snježne radosti, Cvituša, u neposrednoj blizini autoceste A1 na izlazu iz tunela "Sveti Rok", posluje i u ostalim godišnjim razdobljima kao izletište.

Jednostavan restoran nudi pažljivo pripremljena jela po umjerenim cijenama, a osim standardnih jela sa žara, pri čemu se opet meso i ostale namirnice nabavljaju od domaćih proizvođača, lokalna, autohtona nota prisutna je i u svim ostalim jelima.

U zimskim mjesecima varivo od graha i kiselo zelje sa suhim mesom i krumpirom najtraženija su jela...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 06:41