StoryEditorOCM
ShowbizImaginarna farma

Pjevač je u koroni otkrio strast prema kreiranju animiranih filmova: crtići Bojana Jamrošića stižu na HRT

Piše Anita Matić
12. svibnja 2021. - 15:55

Svako zlo za neko dobro, poznata je uzrečica u čiju se istinitost osvjedočio i naš poznati glazbenik Bojan Jambrošić, koji je u doba korone i onog najvećeg lockdowna otkrio skriveni talent - kreiranje animiranih crtanih filmova.

Krenulo je onako više kao zafrkancija, čisto da malo razveseli svoje nećake, a izrodilo se u "big deal", tako da će se njegov dječji serijal "Jojo i brojevi" početi emitirati od ponedjeljka 17. svibnja na Drugom programu HTV-a.

image
Hrt Press

- U čudnim vremenima kad je sve stalo, ja se nisam dao i upustio sam se u nešto novo i drugačije - crtiće. Uz glazbu, pjevanje i glumu, sve sam nacrtao i animirao likove te napisao tekst. To su crtići koje sam počeo prvenstveno raditi za nećake Vitu i Niku. To su dječje pjesmice, brojalice i kratki crtići koji su, na moju sreću, pronašli svoju publiku. Crtam likove, animiram ih, radim pjesmice, glazbu i scenarije... - kazao je Jambrošić, ne krijući koliko uživa u ovom kreativnom procesu, a da mu ne manjka malih, ali i onih većih obožavatelja pokazao je i na YouTube kanalu, gdje prikazuje svoje animirano stvaralaštvo.

A "Jojo i brojevi" emitirat će se u sklopu jutarnjeg programa "Juhuhu", gdje će Bojan na luckast i zabavan način približiti djeci svijet brojeva.

image
Bojan Jambrošić u akciji
 
Hrt Press

Imaginarna farma

Radnja serije smještena je na imaginarnu farmu, na kojoj u sretnom suživotu sa svojim prijateljima životinjama živi glavni lik – Jojo, odnosno Bojan. Svaka epizoda, u trajanju od 4 minute, prati nove dogodovštine Joje i njegovih prijatelja. Pritom su sve epizode metodički i metodološki prilagođene dječjem uzrastu i poučavaju o novome broju (npr. Priča o jednoj koki – Klari, dva zeca – Dušku i Ušku... tri mace, četiri žabe...). Sve naučeno na kraju kulminira i Jojinom prigodnom pjesmicom. Ovaj igrano-animirani serijal ima 10 epizoda, ali i 11 izdvojenih pjesmica.

image
Hrt Press

Spomenimo kako urednica projekta Silva Skender ne štedi riječi hvale za cijelu ekipu koja je radila na vedroj i veseloj seriji, ističući da za Jambrošića cijela ekipa serije kaže da je vrlo vrijedan, profesionalan i predan onome što radi.

- Bojan često djeluje čak i prije nego mu zadate zadatak, misli unaprijed i u svemu tome silno je vedar, srčan, iskren i zaigran - ističe urednica Skender.

Redateljica projekta je Ivana Radovčić, montažerka Marija Rajčević, a izgled Joje osmislila je kostimografkinja Jasna Zvonković. Producentica je Blanka Blagec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 13:35