StoryEditor
ShowbizBez transparentnosti

Najveći šok ovogodišnjih Grammy nominacija je što The Weeknd nije dobio ni jednu: pjevač Akademiju optužio za korumpiranost

Piše PSD
25. studenog 2020. - 15:09
Suzanne Cordeiro/AFP

Najveće iznenađenje nominacija za nagradu Grammy 2021. godine objavljenih u utorak 24. studenog, bilo je potpuno odsustvo The Weeknda i njegovog novog albuma 'After Hours' koji je kao i svi do sada postao veliki hit. Ni sam 30-godišnji umjetnik nije krio svoj šok, prenosi E online.

Weekend je istog dana na Twitter profilu podijelio s javnosti svoje nezadovoljstvo. “Grammyji ostaju korumpirani. Dugujete meni, mojim obožavateljima i transparentnosti u industriji ...,” napisao je.

Predsjednik The Recording Academy koja objavljuje nominacije, Harvey Mason Jr. vrlo brzo se i sam oglasio naglašavajući da je ove godine akademija primila više prijava nego ikada do sada. Rekao je i da suosjeća s Weekndovim razočaranjem te da osobno smatra da je njegova muzika ove godine bila izvrsna i vrijedna svakog divljenja.

Kao jedan od potencijalnih razloga ovakvog ishoda glasanja navode se napeti pregovori između glazbenika i Akademije oko toga hoće li nastupati na dodjeli nagrada ili u poluvremenu Super Bowla. Kako se naposljetku odlučio na finale NFL-a moguće da su se neki našli uvrijeđenima. Ipak Mason Jr. demantirao je i takve optužbe te rekao da se glasanje odvilo prije ove Weekndove odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 06:41