StoryEditor
Showbizne vide se granice

Je li i vama ova karta vremenske prognoze čudna? Na ‘Dodikovoj televiziji‘ Uni ne postoje granice: gotovo pa su spojili Hrvatsku, Srbiju i Bosnu u jednu državu

Piše Mozaik SD
10. kolovoza 2022. - 21:30

Vremenska prognoza Une TV, pompozno najavljivanog kanala, koji nikad nije zaživio u Hrvatskoj, zemlje regije na grafičkoj karti prikazuje gotovo kao jednu državu.

Dok je prognostičar najavljivao prognozu za četvtak, iza njegovih se leđa u virtualnom studiju pojavila karta s prikazom Hrvatske, BiH i Srbije, a ono što nam je odmah upalo u oči je da između zemalja bivše Jugoslavije nema isrctanih granica ili su one nejasne i pogrešne nacrtane.

Naravno, svaka televizija, ostavlja sebi za pravo kako će prikazati zemlje na prognostičkoj karti, no složit ćete se - ovakvu još nismo imali prilike vidjeti na našim TV kanalima.

image

Vremenska prognoza na Uni TV.

Una TV

Kad se u obzir uzme da je Una TV regionalni kanal onda je njihova odluka da na ovaj način prikaže zemlje bivše Jugoslavije donekle i razumljiva.

Podsjetimo, nakon što su kabelski operateri u Hrvatskoj četvrti put odgodili odluku o emitiranju njezina programa, a neki i poslali odbijenicu, na Uni TV su prošlog tjedna najavili reorganizaciju poslovanja i smanjenje broja zaposlenih u Zagrebu.

Kazali su kako unatoč velikom rastu gledanosti u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni, njezinu misiju i viziju trenutno nije moguće provesti na hrvatskom tržištu, a glavna prepreka je nemogućnost da program postane dostupan svim gledateljima.

Una TV neslužbeno se naziva 'Dodikovom televizijom' jer je vlasnički povezana s Igorom Dodikom, sinom Milorada Dodika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2022 11:53