StoryEditorOCM
ShowbizOTIŠAO BEZ MOBITELA

Tragičan kraj potrage: U špilji na otoku pronađeno tijelo: ‘Da, mogu potvrditi da je riječ o britanskoj TV zvijezdi‘

Piše A. VI./JL
9. lipnja 2024. - 10:57

U sklopu potrage za britanskom TV zvijezdom Michaelom Mosleyjem, koji je nestao na grčkom otoku Simi, pronađeno je tijelo, javljaju Sky News, prenoseći riječi zamjenika gradonačelnika.

Grčke vlasti potvrdile su da je na otoku pronađeno tijelo muškarca za kojeg se vjeruje da je nestali britanski TV doktor.

- Pronađen je u području Agia Marine. Mogu potvrditi da je to on, rekao je zamjenik gradonačelnika otoka Nikitas Grillas za Guardian.

Tijelo je pronađeno u špilji na otoku, rekao je policijski dužnosnik, piše Jutarnji list.

U srijedu popodne 67-godišnji Mosley otišao je oko 13.30 sati s plaže, kako je rekao, u šetnju. Od tada ga nitko nije vidio.

Mosley je u srijedu napustio plažu Agios Nikolaos na kojoj je boravio sa svojom suprugom Clare Mosley. Novinar je navodno krenuo u šetnju prema središnjem dijelu otoka.

Traži ga policija, a u potrazi sudjeluju, vatrogasci potražni pas, dron i helikopter. Policija pregledava i snimke koje su načinile sigurnosne kamere razasute po otoku Simiju.

image

Michael Mosley, jedna od posljednih slika sa Symija

Facebook

U srijedu je na otoku bilo jako vruće. U 15 je sati navodno bilo 40 stupnjeva Celzija. Mosley je spomenutu plažu navodno napustio bez mobitela.

Mosley je poznat po serijama "Vjerujte mi, ja sam liječnik" te gostovanjima u raznim emisijama televizija BBC i ITV. Studirao je i završio medicinu, ali je tijekom posljednjih nekoliko desetljeća radio kao TV voditelj, dokumentarist, novinar i spisatelj.

Njegov dokumentarni film "Ljudsko lice" osvojio je prestižnu nagradu Emmy.

Da bi 2014. snimio dokumentarac "Inficiran! Život s parazitima", Mosley se zarazio s probavnim parazitima te s njima živio šest tjedana.

Bračni par Mosley ima četvero djece, objavio je Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 11:09