StoryEditorOCM
Showbizšokantno otkriće

Sudionik razuzdanih zabava kod uhićenog P. Diddyja bio je i slavni košarkaš LeBron James, snimljen je u haljini sobarice

Piše mozaik sd
23. rujna 2024. - 11:31

LeBron James, vodeći strijelac u povijesti NBA lige i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, otkrio je što je radio u slobodno vrijeme i mogao bi snositi posljedice.

Na internetu je osvanula fotografija LeBrona Jamesa u djevojačkoj haljini, a sada se piše i da je bio dio zabava  američkog repera Seana Combsa, P. Diddyja koji se suočava s optužbama koje uključuju trgovinu ljudima u seksualne svrhe, pranje novca i reketarenje.

Diddy je uhićen prošli tjedan, a često ga se povezivalo s LeBronom. Ubrzo je osvanula jedna od fotografija na kojoj je James rekao da su P Diddyjeve zabave bile "iskustvo kao nijedno drugo", piše Nova.rs.

 

To je dovelo do brojnih pitanja o prirodi njihove veze, posebice zbog svih optužbi protiv repera. Ovu fotografiju do sada je vidjelo 30 milijuna ljudi, a posebno je zainteresirala španjolsku "Marku". Ovaj skandal ozbiljno je uzdrmao javnu scenu u SAD-u, a sada se smjene direktora povezuju sa snimkama sa zabave koje će biti objavljene tijekom suđenja.

"Ne postoji zabava kao kod P.Diddyja", rekao je jednom James, a internet to nikada nije zaboravio.

Combsova sklonost bijesu, nasilju i zloporabi supstanci

Combs se izjasnio nevinim za optužbe i zadržan je u pritvoru do suđenja. Njega su savezni agenti uhitili u ponedjeljak navečer u New Yorku i teretili ga  u tri točke prema kojoj je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na sudjelovanje u seks zabavama i drogiranju, prijetnjama i nasiljem, javlja N1.

Pojavljujući se u sudnici na Manhattanu, gdje su ga podržali brojni članovi obitelji, bivši glazbeni mogul izjasnio se da nije kriv. Njegov odvjetnik zatražio je od suca da mu dopusti puštanje uz jamčevinu.

Nakon dugotrajnog saslušanja o puštanju uz jamčevinu, u kojem su tužitelji izrazili zabrinutost zbog utjecaja na svjedoke i rizika od bijega, sutkinja Tarnofsky je odbila puštanje uz jamčevinu, rekavši da je zabrinuta zbog "neuravnotežene moći" u slučaju koji uključuje ljude za koje je rekla da su "podvrgnuti prisili". Također je navela zabrinutost zbog njegove navodne sklonosti bijesu, nasilju i zloporabi supstanci.

Combs nije osobito reagirao na odluku o pritvoru, a njegov odvjetnik Mark Agnifilo rekao je da će se žaliti. Osim za pranje novca i trgovinu ljudima, Combs je optužen za prijevoz žrtava preko državnih granica kako bi se bavile prostitucijom.

image

 Sean Combs suočen je s ozbilnim optužbama vezanim za nasilje prema ženama, podvođenje, opijate...

Robyn Beck/Afp

Damian Williams, američki državni odvjetnik za južni okrug New Yorka, rekao je da je istraga u tijeku, iako je Combs jedina osoba koja je dosad optužena.

U optužnici se navodi da je Combs desetljećima "prijetio, zlostavljao i prisiljavao žene i druge oko sebe da ispune njegove seksualne želje, zaštite svoj ugled i prikriju svoje ponašanje." Optužen je za vođenje zločinačke organizacije koja je provodila "trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, prisilnog rada, otmica, podmetanja požara, podmićivanja i ometanja pravosudnog sustava".

Nasilni čovjek koji je slavu koristio za lov na žene

Combs je navodno bio uključen u "ponovljeni obrazac" verbalnog, emocionalnog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja žena, navodi se u optužnici. "U brojnim prilikama od 2009. Combs je napadao žene, između ostalog, udarajući ih šakama i nogama, povlačeći i bacajući predmete na njih", navodi se. Williams je rekao da su žene bile prisiljene sudjelovati u produženim seksualnim nastupima s muškim seksualnim radnicima u sesijama koje je Combs planirao i kontrolirao te često snimao.

Sesije su "ponekad trajale danima i često su uključivale razne narkotike poput ketamina, ecstasyja i GHB-a", rekao je. "U optužnici se navodi da je Combs prijetio žrtvama i prisiljavao ih na sudjelovanje", dodaje se.

image

 Cassandra Ventura prošle godine izjavila da ju je Combs izlagao fizičkom nasilju i drogama više od desetljeća te da ju je silovao

Francois Guillot/Afp

Prethodno poznat kao Pee Diddy, reper se smatra ključnom figurom u prelasku hip-hopa s ulica u luksuzne klubove. Unatoč njegovim naporima da njeguje imidž poslovnog mogula, niz tužbi prikazuje Combsa kao nasilnog čovjeka koji je svoju slavu koristio za lov na žene.

Optužbe dolaze nakon što je pjevačica Cassie, čije je pravo ime Cassandra Ventura, prošle godine izjavila da ju je Combs izlagao fizičkom nasilju i drogama više od desetljeća te da ju je silovao. Par se upoznao kada je Ventura imala 19, a Combs 37 godina, nakon čega je ona potpisala ugovor s njegovom izdavačkom kućom i počeli su izlaziti.

Ta je optužba riješena izvan suda, no uslijedio je niz sličnih tužbi za seksualno zlostavljanje, uključujući onu u prosincu od žene koja je tvrdila da su je Combs i drugi grupno silovali kad je imala 17 godina, piše Nova.rs.

image

Combsu nije odobren ozlazak iz pritvora uz jamčevinu

Timothy A. Clary/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 11:31