StoryEditorOCM
ShowbizS POGLEDOM NA GRAD

Pogledajte kako izgleda Vrt u kojemu Hrvatica i sin Roda Stewarta primaju ‘svadbare‘! Ženio se ovdje i poznati nogometaš

Piše Ivana Prgomet
29. svibnja 2024. - 10:54

Amerikanka konavosko hercegovačkih korijena Nicole Artukovich posljednjih dana na svojoj društvenoj mreži objavljuje fotografije uzvanika koji pristižu u Dubrovnik na njenu svadbu sa sinom Roda Stewarta, Liamom Stewartom. Riječ je uglavnom o njihovom društvu.

Par u četvrtak organizira večeru za uzvanike u Vrtu palmi u hotelu Excelsior u kojem su i odsjeli. Vrt palmi omiljena je lokacija za ljetne zabave, vjenčanja i koncerte pod zvjezdanim nebom. Idilično smještena do mora s pogledom na Stari grad, terasa Vrta Palmi ugostila je brojne domaće i inozemne goste. Upravo u Vrtu palmi party dobrodošlice za svoje uzvanike priredili su dubrovačka pravnica Adriana Đurđević i nogometaš Duje Ćaleta-Car. Vrt palmi može primiti oko 120 uzvanika.

Nicole i Liam vjenčat će se u petak u crkvi sv. Ignacija na Jezuitima, a vjenčat će ih isusovac Mirko Nikolić, koji je po dolasku u Dubrovačku biskupiju preuzeo dužnost zatvorskog kapelana. Nakon ceremonije vjenčanja svadba slijedi na tvrđavi Lovrjenac. Nicole i Liam upozorili su uzvanice da ne nose previsoke štikle s obzirom na oko 250 skala koje ih čekaju na putu do tvrđave. 

image

Isusovac Mirko Nikolić

Božo Radić/Cropix

Utvrda na 37 metara visokoj hridi služila je za smještaj posada i kaštelana, kao vojarna i zatvor, a početkom 20. stoljeća izdana je hotelskoj kući radi adaptacije u hotel. Lovrjenac je danas scena Dubrovačkih ljetnih igara i hit lokacija za svadbene svečanosti imućnih i poznatih. Lani su se na Lovrjencu vjenčali košarkaš Jusuf Nurkić i Emina Durić.

Nicole je vjenčanicu odabrala u modnom ateljeu dizajnerice Aleksandre Dojčinović tijekom nedavnog posjeta Zagrebu. Također, za večeru na Lovrjencu odabrali su lokalnu hranu. Na meniju će biti pršut, sir, meso i riba, a primjerice desert je sa smokvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 07:37