StoryEditorOCM
ShowbizNIJE SVE ZA SVAKOGA

Šamaraju li splitske stand up komičare zbog izgovorene ‘loše baze‘? Josip nam otkriva što se sve događa na noćnim nastupima: Ima ih koji se zgražaju, ali i onih koji to jedva čekaju!

31. ožujka 2022. - 07:30
Josip Škiljo: Razmislite malo kako razgovarate sa svojim prijateljima i rodbinom i kako komentirate stvari. Često okrećemo na neku bazu i zajebanciju. Jedni druge sprdamo i podbadamo, ne iz zle namjere, nego iz potrebe da se nasmijemo  Duje Klarić/Cropix

Istup Chrisa Rocka prema Jadi Pinkett Smith, supruzi Willa Smitha, te šamar koji je potonji zadao Rocku, bili su povod da porazgovaramo s Josipom Škiljom, 39-godišnjim splitskim stand-up komičarom.

Nakon završenog Filozofskog fakulteta i, kako kaže, “uzalud stečene titule profesora hrvatskog i engleskog jezika”, radi na raznim poslovima izvan struke.

U siječnju 2015. godine, nakon stand-up radionice i pobjede na prvoj večeri otvorenog mikrofona održanoj u Splitu, polako skuplja nastupe i iskustvo u zagrebačkom Studiju smijeha, a godinu dana poslije postaje "rezident komičar".

Sada, nakon stotina nastupa u Hrvatskoj i šire, djeluje kao član komičarskoga kolektiva SplickaScena, kojeg uz njega čini još pet kolega komičara iz grada pod Marjanom.

Od 2021. godine nastupa na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 11:13