StoryEditorOCM
Showbizedina pršić babić

Naša voditeljica i glumica, koju smo gledali u Kumovima, donijela važnu poslovnu odluku: ‘Vrijeme je za promjenu!‘

Piše Vinko Paić
5. travnja 2024. - 08:30

Za TV i radio voditeljicu Edinu Pršić Babić mnogi gledatelji kažu da ima jedan od najljepših televizijskih osmijeha u Hrvatskoj, dok slušatelji hvale njezinu boju glasa, vedrinu i spontanost. Ova svestrana Zagrepčanka, koju na Instagramu prati gotovo 18 tisuća ljudi, paralelno gradi i karijeru glumice (gledali smo je nedavno u Kumovima na Novoj TV, kao i u mnogim reklamama i serijama). A kako smo doznali, Edina odnedavno više ne radi na Laganini radiju, što nam je i sama potvrdila u ovom razgovoru.

Jeste li i vi u ‘Kumovima‘ skužili našu poznatu voditeljicu? Ovo joj nije prvi izlet u glumačke vode, evo o kome se radi

Mnoge slušatelje Laganini FM-a iznenadilo je ovaj tjedan što u eteru nisu čuli Sašu Bunetu i vas u uobičajenom jutarnjem terminu. Kako stvari stoje neće vas na tim frekvencijama više ni čuti. Što se točno dogodilo?

Pa zapravo se nije ništa posebno dogodilo. Na Laganini FM sam došla još kao studentica, na završnoj godini fakulteta i nakon pet godina došlo je vrijeme za promjenu. Prošla sam sve stepenice; od produkcije, vođenja, do realizacije vlastite radijske emisije. Zahvalna sam na prilici da sam mogla učiti i rasti, kako poslovno tako i privatno.

Zašto ste odlučili donijeti odluku da napustite Laganini FM?

Upravo iz ranije navedenih razloga, osjetila sam da je vrijeme za promjenu i koliko god je teško izaći iz neke uhodane i dobro poznate priče, ostati u zoni komfora nikad nije bila opcija za mene.

Je li vam bilo teško otići?

Sigurno da je. Pet godina ipak nije malo, na neki način sam odrasla kroz taj posao. Vežu te ljudi, slušatelji, ta jedna emocija koju nosi radio. Uvuče ti se pod kožu i postaneš ovisan o eteru. Ali kao što sam rekla, treba razmišljati racionalno i tjerati se da rasteš u svakom pogledu.

Kako su reagirali vaši kolege kad su čuli da odlazite?

Naslućivali su takav ishod pa se nisu previše iznenadili.

image

Edina Pršić Babić

Darko Tomas/Cropix

Hoće li vaša emisija Žena zmaj dva puta nominirana za medijsku nagradu, a u kojoj su vam gošće bile hrabre žene, možda sada saživjeti u nekom drugom obliku, tipa podcasta?

Za sad nemam takvu ideju. Emisija je zaista odlična i ići će dalje s emitiranjem na frekvencijama Laganinija ali pod drugim voditeljskim palicama.

Po čemu ćete najviše pamtiti Laganini FM?

Pamtit ću ga upravo po toj ljepoti radijskog posla, slušateljima koji su svaki dan bili uz nas, koji su sudjelovali u raznim temama, nasmijavali nas, a nadam se ponekad, i mi njih, raznim anegdotama, neplaniranim situacijama iz etera nakon kojih bi nas od smijeha boljeli trbušni mišići. Saši koji mi je upravo zbog Laganinija ušao u život i postao dobar prijatelj. Naravno, kao ni bilo gdje drugdje nisu uvijek samo cvjetale ruže ali kako bi rekla Gabi – pamtim samo sretne dane...

Televizijska voditeljica koja se okušala i kao glumica u ‘Kumovima‘: Nisam znala da imam titulu najljepšeg TV osmijeha

Pretpostavljam da ćete se sada konačno uspjeti i naspavati? (smijeh)

Apsolutno! Rekli su mi da će mi se cijeli bioritam promijeniti i da ću sama od sebe ustajati u pet, ali evo, to se još nije dogodilo, cijeli tjedan spavam kao beba.

image

Edina Pršić Babić

Darko Tomas/Cropix

Što vas je sve naučio radijski posao?

Naučio me puno toga, ali možda najviše od svega da ja budem – ja. Da nije smak svijeta ako nešto krivo kažem ili pogriješim, da se mogu snaći u tim situacijama i improvizirati, da slušatelji znaju da je iza etera čovjek od krvi i mesa a ne neki robot koji nešto govori. Naučio me da se neću uvijek svidjeti svima i da je to isto sasvim u redu. Ne treba tome ni težiti niti je prirodno, nismo svi za sve.

Hoće li vam nedostajati radijski mikrofon?

Vjerojatno hoće, razmišljam da si naručim s kineskih web shopova barem neki mali za po doma, kad mi zafali da odradim kućnu šihtu za supruga i susjede. (smijeh).

Hoćemo li vas uskoro imati prilike čuti na nekom drugom radiju?

Radio je i dalje moja velika ljubav. Svaki kraj je ujedno i neki novi početak tako da vjerujem kako me se još niste riješili (smijeh).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 07:14