StoryEditorOCM
ShowbizMIA KOVAČIĆ

Naša televizijska voditeljica priznala da se bori s ozbiljnim poremećajem: ‘Otkrila sam to kada sam bila mala‘

Piše SCENA SD
20. lipnja 2024. - 07:30

Televizijska voditeljica, dizajnerica interijera i manekenka Mia Kovačić najpoznatija je po vođenju emisije “IN magazina” na Novoj TV.  Nedavno je gostovala u emisiji ‘Zdravlje na kvadrat‘ gdje je govorila o svom stilu života te zdravlju.

- Meni je uvijek, zapravo, najbitnije to zdravlje, jer nekako računam ako je organizam i čovjek zdrav, kako mentalno tako i fizički, da se to nekako uspije vidjeti na tom nekakvom izgledu, ono što uvijek ljudi percipiraju - rekla je za ovu emisiju te istaknula da svoj mentalni mir pronalazi u tišini te uz pomoć životinja i prirode. 

image

Mia Kovačić

Marko Todorov/Cropix

Gostujući u jednom podcastu, Mia je otkrila kako joj je već u djetinjstvu dijagnosticirana disleksija, specifičan oblik poremećaja čitanja u kojem disleksične osobe imaju problema s čitanjem, pisanjem te samim time i učenjem. Poremećaj se manifestira u izostavljanju i nadodavanju slova pri čitanju, a pojavljuju se i ostali problemi u perceptivnom i jezičnom razvoju.

image

Mia Kovačić

Marko Todorov/Cropix

“Da, jako je to teško. Otkrila sam to kada sam bila mala. Oduvijek sam bila disciplinirano dijete, ali sam puno vremena provodila za knjigom kako bih mogla nešto usvojiti. I onda kada ti učiteljica kaže da to nije dovoljno, onda znaš da nešto ne valja”, pojasnila je Mia u podcastu 24 sata.

image

Mia Kovačić

Marko Todorov/Cropix

“Svaki disleksičar će ti reći da ti ne vidiš to što drugi vide. Ne vidiš neku riječ, određene dijelove i slova ne možeš razaznati jednostavno, tebi mozak to drugačije percipira", rekla je tada Mia.

image

Mia Kovačić

Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 07:32