StoryEditorOCM
ShowbizOsvaja generacijama

Alka Vuica: ‘Ovaj moj hit mi je omogućio sve - i stan i bunde i auto... Probudila sam se usred noći, zapisala riječi...‘

Piše MOZAIK SD
13. lipnja 2024. - 17:29

Ako ste ikada pjevušili stihove "Laži,laži,laži me" ili "Hajde da ludujemo ove noći", onda ste već upoznati s čarolijom, koju Alka Vuica, naša velika glazbena ikona i kantautorica, unosi u svoje pjesme. Ova karizmatična pjevačica već desetljećima osvaja publiku svojim jedinstvenim stilom, glasom, energijom i neodoljivim hitovima koji su postali bezvremenski evergreeni. Gdje god da se pojavi, svojim humorom i šarmom osvaja mnoge, a njeni već gore spomenuti hitovi, ostavili su neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni.

image

Alka Vuica u svom prepoznatljivom modnom izričaju

Darko Tomas/Cropix

Nedavno je gostovala  u HRT-ovoj emisiji "Zauvijek autor" i prisjetila se  kako su nastali neki od njenih najvećih hitova i vremena kad je stvarala najveće pjesme s Dinom Dvornikom.

- Došla ja iz Istre i donijela vina i nas dvoje sjeli. Ja dan-danas imam tu kasetu, sjeli uz gitaru i "Ajmo brže, ajmo brže, ajmo duplo brže", prisjeća se Dinovih riječi. Ovisi koliko smo vina popili, bilo je sve brže, hahahaha, kroz srdačan osmijeh prepričava Alka, i na kraju je Dino rekao "Daj mi još vina, imam ga, sad ga imam, sad ga imam." 

Hitovi koji traju

Ko može zaboraviti stihove "Laži me"? Ta pjesma je, iako nastala davno, i dalje prisutna na svakoj proslavi, radio stanici i u srcima vjernih fanova. Ona nije samo pjesma, većpravi fenomen, koji je postao dio naše kulture.

-Pjesma ‘ Laži me‘ je jedna od rijetkih pjesama koja je nastala kao da je diktirana.U Umagu sam je napisala, usred noći i ustala sam da je zapišem, hvala Bogu, jer pjesme ti pobjegnu. Baš mi je došla negdje oko dva, prvo je tekst došao, kasnije sam na taj tekst napravila glazbu.I nisam odmah imala refren, tek ja mislim drugi dan,ali baš onako, ne nisam radila namjerno, znači dogodila mi se "Laži me", baš kao da mi ju nje neko poklonio iz svemira i zaista mi ju je poklonio, jer je to pjesma koja mi je kupila auto, kuću,stan, mislim omogućila mi bunde,hahaha, sve mi je omogućila ta pjesma. To mi je ono moje najuspješnije dijete, prisjeća se Alka.

image

Alka uvijek rado viđena na natjecanjima ljepote.

Josko Supic/Cropix
image

Splitski festival 2021. - finalna vecer.
 

Tom Dubravec/Cropix

S druge strane, ‘Hajde da ludujemo‘ je neizostavni dio svakog noćnog izlaska, rođendana, vjenčanja, zabava, partya, koja nas podsjeća na bezbrižne trenutke.

Više od glazbe

Alka nije samo glas koji pjeva, nije samo talentirana kantautorica, koja stoji iza mnogih drugih hitova (Danas sam luda, Da je sreće bilo, Dotakni me usnama, Dok svira radio, Nije mi svejedno,Ja sam zaljubljen ...) i na taj je način pomogla mnogima pronaći put do vrha glazbene scene, Alka je poznata i po svom modnom izričaju.Uvijek hrabra i unikatna, ne boji se eksperimentirati sa stilovima, a njen ormar je pravi izvor inspiracije za mnoge.

image

Alka 

Darko Tomas/Cropix
image

Hrvatska velika kantautorica.

 

Biljana Gaurina/Cropix
image

Alka obožava krzno i krznene bunde.

Damir Krajac/Cropix

Šarmantna, duhovita i uvijek svoja

Jedan od razloga zašto je Alka tako voljena je njen šarm i duhovitost. Njeni intervjui i pojavljivanja u medijima, često su protkani smijehom i anegdotama, koje osvajaju gledatelje. Njena sposobnost da ostane prizemna i bliska svojim fanovima, uprkos ogromnom uspjehu, čini je posebno simpatičnomi voljenom javnom figurom.Alka je žena koja uvijek ide svojim putem, ne povodeći se trendovima, već ih sama kreira. Njena autentičnost i strast prema glazbi i umjetnosti čine je neponovljivom. 

Za sve ljubitelje dobre glazbe i još boljeg provoda, Alka Vuica ostaje nezaobilazno ime koje obogaćuje naše živote i inspirira nas da "ludujemo" i uživamo u svakom trenutku.

Isječak videa u cjelosti možete pogledati dolje u nastavku...

@hrvatska_radiotelevizija ✍️ 🎵 U HRT-ovoj emisiji "Zauvijek autor" poznata pjevačica i autorica tekstova Alka Vuica govori kako su nastali neki od njenih najvećih hitova. #ZauvijekAutor  #hrvatskaradiotelevizija #hrt #alkavuica #hitovi #kantautorica #tajči #dinodvornik ♬ original sound  - HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 17:30