StoryEditor

Nikad bogatiji izbor putovanja iz Splita i Dalmacije!

Piše EP
7. veljače 2020. - 08:00

Ovo proljeće agencija Magellan iz Splita organizira putovanja sa lokalnim polascima iz Splita za Istanbul, Prag s Bečom, Toskanu s Venecijom, Rim, Sarajevo, Ohrid s Tiranom i dvorce Bavarske, a na jesen dolaze i nova iznenađenja!

Teško je odlučiti se i uopće započeti razmišljati gdje biste prvo krenuli.

Jer ako idete razgledati dvorce Bavarske, vidjet ćete sva tri dvorca Ludwiga, a ne samo dva, kako inače izgledaju programi za dvorce Bavarske. I dok se inače posjećuju samo Neuschwanstein i Linderhof, ovdje je uključen i dvorac Herrenchiemsee, koji, osim što je veličanstven – nalazi se i na najvećem bavarskom, i zapravo njemačkom jezeru – Chiemsee. A samo jezero Chiemsee je atrakcija za sebe, koja privlači mnoštvo turista iz cijele Njemačke, Austrije i šire. I osim što ćemo posjetiti prekrasne gradove Salzburg i München, odvest ćemo vas na autentičnu večeru sa show programom u tipičnu bavarsku pivnicu/restoran, jednu od najstarijih u Bavarskoj – Hofbräuhas. Pa ćemo vidjeti i doživjeti pravu Bavarsku – jer konobari su odjeveni u bavarske nošnje, poslužuju tipičnu bavarsku spizu, toči se pravo bavarsko pivo i cijelo to vrijeme imamo zabavno-folklorni program s bavarskim plesom i običajima. A zadnja postaja na putovanju je Tirol, i njegov lijepi glavni grad – Innsbruck. A onda šlag na kraju – posjet muzeju kristala Swarowski. Teško je opisati Swarowski, zato dođi i vidi!

 https://magellan.hr/europska-putovanja/dvorci-bavarske-iz-splita

A možda želite do Sarajeva? Tako je blizu, a mnogim Dalmatincima je prava nepoznanica. Toliko često susretnemo Dalmatince koji su bili i u Londonu i u New Yorku, a nisu bili u Sarajevu! E pa sad se organizira dvodnevno putovanje u Sarajevo, a usput ćemo posjetiti i uvijek interesantan Mostar, te Počitelj koji nas stvarno, ali stvarno vraća u 15., 16. stoljeće, u doba Osmanlija. Vrijeme je stalo u Počitelju! A Sarajevo nas sve oduševi i svi se poželimo što prije vratiti u taj grad jer Sarajevo ima „ono nešto“. E, pa je li to crta gdje kad gledate u jednom smjeru vidite habsburšku Europu, pa se na toj istoj crti okrenete na drugu stranu i vidite osmanlijsku Tursku? Ili je to istinski šarm Baščaršije s obaveznim posjetom nekoj od mnogobrojnih ćevabdžinica i kavani s pravom turskom kavom? Kad se vratimo kući, stvarno osjetimo da nam je Sarajevo ostalo u srcu!

 https://magellan.hr/europska-putovanja/sarajevo

Toskana u proljeće je daleko najljepša, a mi idemo na vrlo udobno putovanje. Neće biti duge vožnje autobusom do Toskane, idemo brodom za Anconu, i preko noći smo lijepo odspavali za vrijeme plovidbe Jadranom. Sva najljepša i najtipičnija mjesta Toskane obilazimo, od svjetski poznatog kosog tornja u Pisi, preko San Gimingana, toskanskog Manhattana, pa do veličanstvene Firence. I da ne zaboravimo biser ovog putovanja – na povratku u Dalmaciju posjetit ćemo kraljicu Jadrana – uvijek iznova impresivnu Veneciju. A kao veliki plus ćemo naglasiti da na putovanju u Toskanu imamo i večere uključene u cijenu.

 https://magellan.hr/europska-putovanja/toskana-iz-splita

Ohrid je Dalmatincima na srcu. To smo primijetili otkad organiziramo putovanje u Ohrid uz posjet kaotičnom, ali izuzetno interesantnom glavnom gradu Albanije – Tirani. I s razlogom nam je Ohrid u srcu, jer osim što obiluje interesantnim spomenicima i što je geografski izuzetno zanimljivo smješten na Ohridskom jezeru – u Ohridu se osjećamo baš domaće, a u stranoj smo državi! Svi nas razumiju, svi govore hrvatski, sjednete u kafić čuju se Novi Fosili i Meri Cetinić, i svi imaju neke priče o vezama sa Hrvatskom. Upravo domaće! Plovidba jezerom će nas ostaviti bez daha, a malo koja putnica će se vratiti kući iz Ohrida a da nije kupila poznate ohridske bisere!

 https://magellan.hr/europska-putovanja/ohrid-iz-splita

 Rim s razlogom zovemo Vječnim gradom, i sad imamo priliku za kompletno putovanje u kojem ćemo doista detaljno upoznati Rim. I samo putovanje će nam biti izuzetno ugodno bez teških noćnih vožnji – putujemo brodom u oba smjera! Rim očarava s dolce vita atmosferom staroga grada, malih uličica, romantičnih trgova i neizostavnog šušura. Rim očarava svojim antičkim spomenicima – od Koloseuma do Foruma. Rim očarava svojim katoličkim identitetom – od Vatikana do katakombi. Sve ćemo to obići, i to u najljepšem periodu za posjet Rimu, kad su temperature najugodnije. Nije nepodnošljivo vruće, nije hladno, ne pada kiša, sunčano je – to je proljeće u Rimu!

 https://magellan.hr/europska-putovanja/rim-iz-splita

Veze Praga i Splita su neraskidive, ne samo zato što je Hajduk osnovan u Pragu, ili zato što je Prag neizostavna točka đačkih ekskurzija. Ne ni zato što razumijemo kad nam Čeh kaže „ne razumijem“. Tek kad počnete razgovarati s Čehom, vidjet ćete koliko ste im bliski. I da, bili su kod nas na moru. Ali je još interesantnije što su oni bili u tom nekom našem malom mjestu za koje vi niste ni čuli. Toliko smo povezani. A zlatni Prag je bio i ostaje upravo to - zlatni Prag. Malo koga ostavi ravnodušnim to bogatstvo srednjoeuropske arhitekture, gdje izgleda da je svaka, baš svaka zgrada u povijesnom centru Praga spomenik. A kad nadodamo da na ovom putovanju idemo i u Beč, u kojem ćemo provesti jednu noć – dobili smo predivnu kombinaciju za jedno putovanje u proljeće!

 https://magellan.hr/europska-putovanja/prag-i-bec-iz-splita

 Istanbul je postao izuzetno popularan, možda zato što je postao i vrlo dostupan! Iz Dubrovnika letimo avionom, ali naše putovanje započinje u Splitu, gdje ćemo se ukrcati na autobus koji nas vodi do zračne luke u Dubrovniku. A u Istanbulu doživljaj do doživljaja! Kompletno ćemo ga obići, otkriti sve najvažnije spomenike ovog megapolisa. Ali osim razgledavanja pokušat ćemo što više uživati i doživljavati ovaj grad – od prave turske kave u tipičnim kavanama, pa do obilja hrane u restoranima, jer Turci vrlo ozbiljno doživljavaju obroke. Šoping će ostati priča za sebe, svatko za sebe će doživjeti veličinu Gran Bazaara ili neki drugi svijet Egipatske tržnice. I sve to u proljeće, kad se sade i cvjetaju milijuni i milijuni tulipana po cijelom gradu. A tulipan na turski se kaže lala.

 https://magellan.hr/europska-putovanja/istanbul

Izdvojeno

26. lipanj 2020 11:45