StoryEditorOCM
PanoramaVelika selidba

Rekordni broj korisnika mobitela s Androida prešao na iPhone, ovo su njihovi glavni razlozi

Piše mozaik sd
25. svibnja 2023. - 14:04

Konkurencija mobitelskih sustava Androida i Applea postoji od samog njihovog nastanka. Po logici stvari, ona se prenosi i na njihove korisnike koji ističu prednosti softvera koji upotrebljavaju.

U ovome trenutku razlog za slavlje ima Apple jer prema podacima Consumer Intelligence Research Partnersa (CIRP), u zadnjih 12 mjeseci Apple je pridobio više korisnika s Android platforme nego u bilo kojem drugom trenutku u posljednjih pet godina. Prema tim podacima, 15 posto kupaca iPhonea navelo je da su na njega prešli s Android mobitela. To je još jedan dokaz da Apple svakim danom postaje sve popularniji u odnosu na Android, piše b92.

Portal TechRadar pokušao je otkriti pet mogućih razloga zate prelaske.

1. Duža softverska podrška

TechRadar navodi da je besprijekorna softverska potpora za iPhone jedna od glavnih prednosti u odnosu na Android uređaje. Apple obično daje softversku podršku za iPhone pet ili šest godina, a sva ažuriranja su redovita. Android mobiteli nisu toliko dugo podržani, iako Samsung u posljednje vrijeme bilježi veliki napredak na tom području.

2. iPhone nudi bolju vrijednost tijekom preprodaje

iPhonei su definitivno pametnije ulaganje za one koji stalno mijenjaju mobitele jer dugo zadržavaju pristojnu vrijednost. Cijena Android telefona drastično opada tijekom godina.

image

U Appleu trljaju ruke s dvostrukim zadovoljstvom, zbog porasta ugleda i prihoda

AFP

3. iPhone nudi iMessage

Iz TechRadara navode da razlozi za iMessage idu dalje od jednostavne razmene poruka, ali navode da je teško sa sigurnošću reći šta je to.

4. iPhone je popularniji među mladima

Ovo je zaista nepobitna činjenica, a nedavno je jedno istraživanje ukazalo na apsolutnu dominaciju iPhonea među mladima.

5. iPhone ima bolji izbor aplikacija

Ovdje se ne misli na broj aplikacija, već na njihovu kvalitetu. Dva su razloga za to. Prvi je da programeri aplikacija obično zarađuju više novca putem iOS-a, pa daju prioritet App Storeu u odnosu na Play Store. Drugi je da App Store nudi veći izbor profesionalnih aplikacija za kreativnost, piše b92.

Naravno, unatoč trendu i navedenim prednostima svatko odluku o eventualnom prelasku mora donijeti sam, uvažavajući prednosti i mane sustava kojim se koristi, pri čemu nisu nevažni ni faktori tradicije, pa ni ideologije.

image

Android proživljava najteže dane u proteklih pet godina

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:36