StoryEditorOCM
PanoramaSTIGAO JE SAM

Princ Harry sletio u Veliku Britaniju bez Meghan Markle, vojvotkinja će mu se pridružiti krajem tjedna u - Nigeriji

Piše MOZAIK SD
7. svibnja 2024. - 14:39

Princ Harry doputovao je u Veliku Britaniju na Invictus Games i to bez supruge Meghan Markle, piše Mirrow.

Kraljevski urednik ITV-a From Chris Ship potvrdio je prinčev dolazak: "Princ Harry je u Velikoj Britaniji. Sletio je ovdje uoči sutrašnje mise u katedrali svetog Pavla kako bi obilježio 10 godina @WeAreInvictus koje je osnovao 2014. godine. Danas će sudjelovati u nekim događajima vezanim uz Invictus."

image

Harry i Meghan prošle godine na zatvaranju Invictus Games u Duesseldorfu

Leon Kuegeler/Afp

"Princ Harry doputovao je u Veliku Britaniju sam - bez Meghan ili djece Archieja i Lilibet. Meghan sutra neće pratiti Harryja do katedrale Svetog Pavla u Londonu. Ali ona će biti s Harryjem u njihovom posjetu Nigeriji kasnije ovog tjedna."

Harry bi trebao obratiti učesnicima tijekom događaja 8. svibnja. Misa će se održati u katedrali svetog Pavla, na istom mjestu gdje su se vjenčali njegovi roditelji. 

Osim što će princ Harry tijekom mise govoriti, glumac Damian Lewis također će recitirati pjesmu. Vojvoda od Sussexa posljednji je put viđen u Velikoj Britaniji u veljači u kratkom posjetu kralju Charlesu III. nakon dijagnoze raka, a ovaj posjet Velikoj Britaniji je njegov prvi otkako je saznao za dijagnozu raka Kate Middleton.

image

Princ William, Kate i princ Harry 2016. godine 

Arthur Edwards/Afp

Misa se održava u Londonu povodom 10. godišnjice Invictus igara. Princ Harry suosnivač je međunarodnog multisportskog događaja koji je prvi put održan 2014. godine. Igre su za ranjene, ozlijeđene i bolesne vojnike i žene, kako u službi tako i za veterane.

Posljednjih godina vojvoda od Sussexa drži se podalje od Ujedinjenog Kraljevstva, što slijedi nakon što su on i njegova supruga Meghan odstupili s mjesta više radne kraljevske obitelji 2020. godine. Ubrzo nakon što su otkrili da će se povući, par se odlučio preseliti iz svog doma u Windsoru u Engleskoj u Montecito u Kaliforniji.

image

Princeza Diana, Harry, William i Charles 

Johnny Eggitt/Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 02:21