StoryEditorOCM
PanoramaSam Altman

Oženio se tvorac ChatGPT-ja za ‘najboljeg prijatelja i ljubav života‘. Krio se od kamera, sad se ‘ukazao‘ i razbio čašu

Piše Mozaik SD
14. siječnja 2024. - 15:32

Direktor OpenAI i tvorac ChatGPT, Sam Altman, oženio je Olivera Mulherina - "najboljeg prijatelja i ljubav njegova života", napisao je na društvenim mrežama.

Fešta se održala na Samovom fascinantnom imanju vrijednom 43 milijuna dolara na Havajima.

Fotografije intimne ceremonije u Kailua-Koni na Havajima kruže društvenim mrežama, na fotografijama se vidi zaljubljeni par - obojica u bijelom - u razmjeni prstenja pred oltarom. Obred je tradicionalan, židovski: nogom su razbili čašu umotanu u platno kako bi "prizvali" sretan i berićetan zajrednički bračni život.

Altman ga je već "prizvao", ali nakon nevolja u firmi OpenAl, iz koje je lani izbačen zbog pobune zaposlenih, te potom - vraćen. Ovaj 38-godišnjak jedan je od tvoraca umjetne inteligencije u kompaniji odgovornoj za ChatGPT, i godinama se krio od kamera, ali je prošle godine počeo s povremenim "ukazanjima". Svjedočio je pred američkim Kongresom o budućnosti umjetne inteligencije.

image
Patrick T. Fallon/Afp

Njegov partner Oliver je softverski inženjer i prethodno je radio u kompaniji Meta. Dok je studirao radio je na brojnim projektima vezanim uz "artifical intelligence".

Novovjenčani supruzi žive u San Franciscu, a vikende provode na ranču u Kaliforniji. Sam je još ranije izrazio želju da on i Oliver imaju djecu, a svoju ljubav javno su demonstrirali i na Večeri lidera održanoj lani u Bijeloj kući kad su zagrljeni pozirali.

Podsjetimo, Sam Altman je osnovao OpenAI kao neprofitnu organizaciju 2015. godine zajedno s nekoliko milijardera, a tijekom razvoja suvremene inteligencije susretao se s brojnim prijeporima, uključujući i one etičke prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 12:09