StoryEditorOCM
Panoramastručno mišljenje

Imate indukcijsku ploču za kuhanje? Budite oprezni - možda spadate u skupinu ljudi koji je ipak ne bi trebali koristiti

Piše Željko Simunić
21. listopada 2024. - 19:02
Prostor uz lonac u kojemu se nešto kuha na indukcijskoj ploči je hladan, nema opasnosti da se opečetePatrick T. Fallon/Afp

Indukcijske ploče za kuhanje smatraju se posebno praktičnima i ekonomičnima pa mnogi razmišljaju o njihovoj nabavci za vlastite kuhinje. Istina je da su indukcijske ploče znatno skuplje od usporedivih staklokeramičkih ploča za kuhanje, ali su tehnički naprednije i shodno tome nude brojne druge prednosti u procesu pripreme jela.

Na početku treba pojasniti različite tehnike funkcioniranja ovih kuhinjskih uređaja. Naime, zagrijavanje staklokeramičkih ploča odvija se djelovanjem električnih spirala ugrađenih ispod nje, dok indukcijska ploča posuđe grije uz pomoć magnetskog polja.

Indukcijska tehnologija znači da se ispod ploče nalazi bakrena plosnata indukcijska zavojnica koja stvara magnetsko polje. Zavojnica je električna komponenta koja može generirati magnetsko polje ka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 16:33