StoryEditorOCM
Panoramagodina bez kapljice

Britanski liječnik upozorava: Nemojte nikako piti alkohol ukoliko se nađete u jednom od ova tri stanja, zažalit ćete...

Piše Mozaik SD
29. lipnja 2024. - 19:33

Britanski liječnik dr. Alex George izdao je oštro upozorenje o opasnostima konzumiranja alkohola za određene pojedince, situacije i stanja, prenosi N1.

I sam se dugo vremena borio s alkoholizmom, ali je prošlog studenog obilježio godinu dana bez alkohola. Dr George tvrdi da je trenutno u najboljoj formi svog života, i psihički i fizički, a sve otkako je prestao piti.

image
Vincenzo Pinto/Afp

Poslao je posebno upozorenje za tri skupine ljudi, upozorio ih je na rizike konzumiranja alkohola. Poruke stižu, kako je sam kazao, iz vlastitog iskustva, ali i iz znanstvene karijere.

- Kao prvo, ako imate ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću), pijenje alkohola je poput podlijevanja benzina na vatru. Pogoršava impulzivnost. Mnogi simptomi koje ne želimo su pojačani i umrtvljuje sve dobre stvari - pojasnio je dr George.

image
/Shutterstock

Objasnio je dodatno i negativan utjecaj alkohola na one koji pate od lošeg raspoloženja ili depresije.

- Ako se inače borite s lošim raspoloženjem ili depresijom, alkohol je depresiv. Nije samo do mamurne tjeskobe - rekao je doktor, a prenosi N1.

image
/Shutterstock

Pijenje u depresiji potiskuje dobru energiju i dobre osjećaje.

Na kraju, savjetovao je da pojedinci koji imaju neispunjene ciljeve, osobito oni koji vjeruju da bi mogli biti bolji, trebaju izbjegavati alkohol.

image
/Shutterstock

- Treće, ako ne ostvarujete svoje ciljeve i težnje u životu ili ako se osjećate zaglavljeno, alkohol nas može spriječiti da postanemo osoba koja bismo mogli biti i da ostvarimo svoj pravi potencijal - kazao je.

Dr. George je iskreno kazao kako je većinu svojih pogrešaka ili loših odluka koje je napravio, napravio dok je pio. Pri tom je mislio na svađe s partnerima, prijateljima ili obitelji, ali i na gubitak mobitela, novčanika ili ključeva… 

image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 19:46