Kombinaciji namirnica dodajte i pokoji začin po želji pa od tek nekoliko sastojaka napravite pravu ljetnu gozbu, piše Dobra hrana.
SASTOJCI:
2-4 srednje rajčice
1 luk
2-3 režnja češnjaka
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 žličica kumina
2-3 grančice timijana
Malo svježeg origana (prema želji)
Malo čilija
4-5 jaja
Papar
Maslinovo ulje
Tostirani kruh
PRIPREMA:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, kada poprimi boju, dodajte češnjak nasjeckan na listiće i pirjajte još minutu. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i pustite da se krčka. Začinite soli i paprom, dodajte šećer, čili i kumin. Ubacite timijan i origano. Pustite da se krčka 20-ak minuta, ako je potrebno dodajte malo tekućine kako bi se stvorio umak, a zatim razbijte jaja i poklopite posudu poklopcem. ...