StoryEditor
HranaLAGANO I LJETNO

U tolikoj ste stisci s vremenom da mislite da možete samo ispeći jaja za ručak? Pa ispecite ih! Uz ovaj povrtni dodatak, dobit ćete sjajan obrok, nitko se neće buniti

Piše MOZAIK SD
2. kolovoza 2022. - 13:18

Kombinaciji namirnica dodajte i pokoji začin po želji pa od tek nekoliko sastojaka napravite pravu ljetnu gozbu, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

2-4 srednje rajčice

1 luk

2-3 režnja češnjaka

1 žličica soli

1 žličica šećera

1 žličica kumina

2-3 grančice timijana

Malo svježeg origana (prema želji)

Malo čilija

4-5 jaja

Papar

Maslinovo ulje

Tostirani kruh

image
Shutterstock

PRIPREMA:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, kada poprimi boju, dodajte češnjak nasjeckan na listiće i pirjajte još minutu. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i pustite da se krčka. Začinite soli i paprom, dodajte šećer, čili i kumin. Ubacite timijan i origano. Pustite da se krčka 20-ak minuta, ako je potrebno dodajte malo tekućine kako bi se stvorio umak, a zatim razbijte jaja i poklopite posudu poklopcem. Pustite da se tako kuha 2-3 minute, ovisno o tome koliko tekući ili kruti žumanjak želite dobiti. Poslužite odmah uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2022 08:34