StoryEditorOCM

Žena objasnila zašto ste umorni iako ste dugo spavali, ljudima problem izračunati vrijeme odlaska u krevet

Piše MOZAIK SD
20. rujna 2024. - 12:11

Jeste li ikada otišli u krevet prerano, očekujući da ćete se probuditi naspavani, a onda se sljedećeg jutra osjećali tako umorno?

Pa, ispostavilo se da za to postoji vrlo jednostavno objašnjenje.

TikTokerica Addison Jarman dijeli hakove na svojim stranicama na društvenim mrežama - uključujući i jedan o tome koliko vam točno sna treba.

U videu Addison objašnjava zašto ste često još uvijek umorni kad se probudite, bez obzira na to koliko ste dugo spavali.

@addison.jarman How To Wake Up NOT TIRED! 🥱   (more info in the comments!) #bettersleep ♬ original sound - Addison Jarman

Objavljujući pod korisničkim imenom @addison.jarman, rekla je:

"O moj Bože, uvijek sam tako umorna kad se moram probuditi. Zašto? Idem u krevet prilično rano... Znam da to nema smisla. Možda ne idem u krevet u pravo vrijeme."

"Spavamo u 90-minutnim ciklusima, tako da ću se probuditi osjećajući se puno manje umorno ako se probudim na kraju jednog od ovih 90-minutnih ciklusa."

Addison je zatim podijelila kako pronaći savršeno vrijeme za odlazak u krevet.

Objasnila je da započinjete tako što ćete izračunati u koje vrijeme trebate biti budni, a zatim brojite unatrag u blokovima od 90 minuta.

image
Shutterstock

Addison je u komentarima dodala: "Ciklusi spavanja tijekom noći traju samo otprilike 90 minuta. Ovaj ciklus sastoji se od faza koje uključuju drijemanje, lagani san, dubok san i REM."

Tisuće ljudi bilo je impresionirano savjetom za spavanje, no mnogi su rekli da ne znaju izračunati kada bi trebali ići u krevet jer su "loši u matematici".

Jedan je pratitelj odgovorio: "Možete li molim vas objaviti raspored? Loš sam u matematici."

Drugi je napisao: "Postoji li aplikacija za ovo? Ne znam izračunati..."

Treći korisnik je dodao: "To je definitivno istina, samo ne mogu izračunati pravo vrijeme."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 12:18