stdClass Object ( [id] => 1352971 [title] => Svjetski i domaći youtuberi lani su uprihodili milijune eura, a zarada ovisi o tome tko je vulgarniji, glasniji i luđi [alias] => svjetski-i-domaci-youtuberi-lani-su-uprihodili-milijune-eura-a-zarada-ovisi-o-tome-tko-je-vulgarniji-glasniji-i-ludi [catid] => 263 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Početak godine, među ostalim, donosi početak novih radnih izazova pa se tako većina nas trudi biti boljima nego lani. Riječ "bolji" u današnjem svijetu ima puno šire značenje, a u svijetu YouTubea biti "bolji" znači biti popularniji, gledaniji, zanimljiviji, a ponekad se pod "bolji" uguraju i pridjevi vulgarniji, glasniji, luđi. Odlučili smo istražiti tko je 2023. godine bio najbolji na svjetskoj, a tko na balkanskoj YouTube sceni.

Na vrhu svjetske liste našao se Jimmy Donaldson, javnosti poznatiji kao Mr. Beast, koji je najpoznatiji po svojim videoklipovima "izazova" pa tako na njegovom kanalu možete pronaći naslove tipa "Proveo sam 50 sati živ zakopan" ili "Platio sam pravog ubojicu da me pokuša ubiti". Ova, moramo priznati intrigantna videa, donijela su mu nevjerojatnih 226 milijuna pretplatnika, a neke stranice procjenjuju da je Mr. Beast u prethodnoj godini zaradio 83 milijuna dolara.

Svijet "beauty influencera" doživio je blagi pad popularnosti, ali neke od zvijezda tog svijeta i dalje visoko kotiraju na ljestvicama popularnosti. Jedan od njih, prigodnog umjetničkog imena Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda te po svom kontroverznom stilu oblačenja, ali i po nesvakidašnjim izjavama. Njegova direktnost mu je na YouTubeu donijela 15,8 milijuna pretplatnika, a njegova zarada u 2023. godini je prema procjenama iznosila između 16 i 20 milijuna dolara.

Svijet muškog šminkanja svakim danom je popularniji pa su i ostali muškarci u svijetu ljepote na YouTubeu ostvarili lijepu zaradu. Među njima možemo istaknuti Jamesa Charlesa, koji zarađuje oko 18 milijuna dolara godišnje, Patricka Starrra koji ima bogatstvo od milijun dolara te Manuela Gutierreza, poznatijeg kao Manny MUA, koji "vrijedi" 4 milijuna dolara.

Slučaj ‘Prime‘

Kontroverzna braća Paul također su zaradila lijepu svotu u prethodnoj godini. Logan Paul, osim što se bavi stvaranjem digitalnih sadržaja, profesionalni je boksač, a ima i svoju liniju pića - Prime, koja su zabranjena u Republici Hrvatskoj. Hrvatska je tražila zabranu prodaje kofeinske verzije energetskog napitka Prime maloljetnicima, i to zbog sastojka L-teanina, koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima. Neovisno o našim zabranama, Logan je ostvario dobit od najmanje 21 milijun dolara prošle godine.

Valja spomenuti i nekoć najpopularnijeg YouTubera Pewdiepiea, koji ima više od 111 milijuna pretplatnika na svom kanalu. Iako je posljednjih godina sve manje aktivan na ovoj platformi, procjenjuje se da zarađuje oko 7 milijuna dolara godišnje. Pewdiepie započeo je karijeru snimanjem videoigrica te se smatra jednim od prvih "gaming" kanala. Nekoć je bio kanal s najvećim brojem pretplatnika na YouTubeu, a 2015. godine bio je prvi koji je imao video s više od 100 milijardi pregleda.

---

image

Energetski napitak Prime u Hrvatskoj je zabranjen
 

/Shutterstock
---

Na našem brdovitom Balkanu, tematika YouTube videa uglavnom prati trendove svjetskih youtubera, ali ima i videa koja su svojstvena samo za našu "kulturu", a vjerujemo da stranci nikada ne bi mogli razumjeti sadržaje takvih videa. Jedan od najpretplaćenijih hrvatskih kanala je JoomBoos, koji trenutno ima 1,08 milijuna pretplatnika, a deklariraju se kao "najjači medijski brand za generaciju Z i Alpha". Neka od videa na njihovom kanalu su "Imaš više tijesta ispod noktiju nego u zdjeli", "Stavila sam osam slojeva pudera" i "Dobio ljutu papriku u oči, skoro oslijepio". Ovi videoklipovi su im, prema procjenama Social Bladea, potencijalno donijeli zaradu od 503.000 dolara u 2023. godini. Važno je napomenuti da JoomBoos čini veliki broj youtubera kao što su SaamoPetraa, Magic Leon i Marco Cuccurin.

---

image

Klinci često trče po autogram za Elom Jerković
 

Vojko Bašić/Cropix
---

Pozamašan broj hrvatskih youtubera dolazi iz Dalmacije, a neki od njih su Ela Jerković, Marko Vuletić, Debela Barbara, plesač Luciano Plazibat, koji je poznat i kao brat Antonija Plazibata. Osim njih, na YouTube platformi se istaknuo i Adrian Petričević, poznat i kao "splitski Mad Max", kojeg je policija nekoliko puta privodila zbog prebrze vožnje automobila, a ukinuta mu je i vozačka dozvola na temelju skupljenih negativnih bodova koji su se gomilali iz godine u godinu.

Aj bo aj!

Petričević je o svojoj zaradi iskreno progovorio u videu iz 2021. godine, kada su njegovi pretplatnici saznali da je od veljače 2020. godine do listopada 2021. ostvario ukupnu dobit od 24.136 eura. Tada je objasnio da je situacija sve bolja jer se sve više tvrtki oglašava na YouTubeu, zbog čega je prosjek zarade na 1000 pregleda porastao na 0,90 eura. Tada je kazao da je u zapadnim državama taj prosjek nekoliko puta veći od onog u našoj regiji. Prema procjeni Social Bladea, Petričević mjesečno zarađuje 4000 dolara, a njegova videa većinom su vezana za automobile, motore, te je poznat po svojoj odjavnoj uzrečici "Aj bo aj".

---

image

Baka Prase
 

Marko Todorov/Cropix
---

Zarada od potencijalnih 281.000 dolara otišla je u ruke, po mišljenju mnogih najkontroverznijeg balkanskog youtubera Bake Praseta. Njegovo pravo ime je Bogdan Ilić, a javnosti je poznat i po pokazivanju skupocjenih predmeta koje posjeduje. Nedavno se pohvalio da je prijatelju kao poklon za vjenčanje dao, ni više ni manje, nego automobil u vrijednosti od 50.000 eura, a na svom kanalu objavio je i video naslova "Moj stan od 2 milijuna eura - 300 kvadrata luksuza". Osim što je stan opremljen spa centrom, teretanom i jacuzzijem, Baka je i svojoj djevojci Anji Bla napravio posebnu sobu za snimanje i šminkanje. Naime, njegova djevojka također zarađuje od društvenih mreža na kojima objavljuje slike svojih "outfita", a njezin YouTube kanal ima 232.000 pretplatnika.

Omco ‘trese‘ BiH

Mudja je bio prvi srpski youtuber koji je prešao milijun pretplatnika, a danas ih ima 2,1 milijun. Pravog imena Stefan Vuksanović, prije početka YouTube karijere živio je u teškom siromaštvu, a danas ima dovoljno za uzdržavanje cijele svoje obitelji. U dugogodišnjoj vezi je sa srpskom youtubericom Janom Dačović. Mudja je u prošloj godini ostvario između 50 i 806 tisuća dolara dobiti, prema procjenama Social Bladea.

---

image

Adrian Petričević
 

Youtube screenshot
---

U susjednoj Bosni i Hercegovini kanal Omco "drži igru". Omco ima čak 3,8 milijuna pretplatnika, a najgledanija videa ovog kanala su "Otac i sin seljačine", "Bosanske seljačine u Golfu 2" i "Bosanski divljaci i Yugo 45", videa zaista znakovitih naslova. Omco je u prošloj godini potencijalno zaradio 410.000 dolara, a sa svojim timom okrenuo se i stranom tržištu te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak 6,97 milijuna pretplatnika, tako da je ukupnu zaradu ovog youtubera zaista teško procijeniti. I sam Baka Prase je jednom u svom livestreamu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20 i 30 tisuća eura dnevno.

Jako popularna su postala i videa radionica za djecu, a to su iskoristili Zaga i Filip, bosanski dvojac koji je došao do 1,83 milijuna pretplatnika. Oni snimaju obiteljska videa, uradi sam tutorijale, crtanje, prirodu i avanture. To je jedan od najpopularnijih kanala na YouTubeu u regiji s prosječno 2 milijuna pregleda dnevno. Svojim sadržajem obraćaju se ponajprije djeci u dobi od četvrte do 11. godine. Njihova dosadašnja zarada procijenjena je na više od 3 milijuna dolara. Njihov kanal jako je popularan i u Hrvatskoj, s više od 12,5 milijuna prosječnih mjesečnih pregleda.

---

image

Youtuber Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda
 

Instagram/jeffree Star/
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zvijezde našeg doba [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => zvijezde našeg doba 2 0 7274 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-04 08:51:56 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Mia Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-08 08:17:21 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-01-07 12:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 263 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja s društvenih mreža. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Društvena mreža [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Svjetski i domaći youtuberi lani su uprihodili milijune eura, a zarada ovisi o tome tko je vulgarniji, glasniji i luđi page_title=Svjetski i domaći youtuberi lani su uprihodili milijune eura, a zarada ovisi o tome tko je vulgarniji, glasniji i luđi [metakey] => youtuberi, milijunska zarada, baka prase, Mr. Beast, omco, mudja, Ela Jerković, adrian petričević, luciano plazibat, marko vuletić , debela barbara, logan paul, prime napitak, james charles, PewDiePie, jefree star, manuel gutierrez [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/04\/24443055.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/26030436.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/26141331.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/26305658.png","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/26305699.png","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/20607924.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/26228207.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/25241113.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/25947382.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/26181738.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/24197914.png","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/23650606.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/20334508.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/18136280.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/04\/25344466.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":[" Afp"," Afp","\/Shutterstock","Instagram\/jeffree Star\/","Instagram\/omcoomco\/","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"," Afp"," Afp"," Afp","Db ","Privatni arhiv","Dario Njavro\/hrt\/","Marko Todorov\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Youtube screenshot "],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Jimmy Donaldson, poznatiji kao Mr. Beast, u 2023. godini zaradio je 83 milijuna dolara<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Neovisno o na\u0161im zabranama, Logan Paul je ostvario dobit od najmanje 21 milijun dolara pro\u0161le godine
\n\u00a0<\/p>","

Energetski napitak Prime u Hrvatskoj je zabranjen
\n\u00a0<\/p>","

Youtuber Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda
\n\u00a0<\/p>","

Omco ima \u010dak 3,8 milijuna pretplatnika, a najgledanija videa ovog kanala su \u2018Otac i sin selja\u010dine\u2018...<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Klinci \u010desto tr\u010de po autogram za Elom Jerkovi\u0107
\n\u00a0<\/p>","

James Charles zara\u0111uje oko 18 milijuna dolara godi\u0161nje
\n\u00a0<\/p>","

Patrick Starrr te\u017ei milijun dolara<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Logan Paul i KSI
\n\u00a0<\/p>","

Magic Leon
\n\u00a0<\/p>","

Magic Leon
\n\u00a0<\/p>","

Marco Cuccurin
\n\u00a0<\/p>","

Baka Prase
\n\u00a0<\/p>","

Luciano Plazibat
\n\u00a0<\/p>","

Adrian Petri\u010devi\u0107
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24443055_1920.jpg":"1920x1080","k_24443055_1280.jpg":"1280x1280","k_24443055_1024.jpg":"1024x1024","k_24443055_640.jpg":"640x640","k_24443055_480.jpg":"480x480","k_24443055_340.jpg":"340x340","k_24443055_220.jpg":"220x220","o_24443055_1280.jpg":"1280x853","o_24443055_1024.jpg":"1024x682","o_24443055_640.jpg":"640x426","o_24443055_480.jpg":"480x320","o_24443055_340.jpg":"340x226","o_24443055_220.jpg":"220x146","h_24443055_1280.jpg":"1280x854","h_24443055_1024.jpg":"1024x683","h_24443055_640.jpg":"640x427","h_24443055_480.jpg":"480x320","h_24443055_340.jpg":"340x227","h_24443055_220.jpg":"220x147","pp_24443055_1280.jpg":"1280x1628","pp_24443055_1024.jpg":"1024x1303","pp_24443055_640.jpg":"640x814","pp_24443055_480.jpg":"480x611","pp_24443055_340.jpg":"340x432","pp_24443055_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26030436_1920.jpg":"1920x1080","k_26030436_1280.jpg":"1280x1280","k_26030436_1024.jpg":"1024x1024","k_26030436_640.jpg":"640x640","k_26030436_480.jpg":"480x480","k_26030436_340.jpg":"340x340","k_26030436_220.jpg":"220x220","o_26030436_1280.jpg":"1280x853","o_26030436_1024.jpg":"1024x682","o_26030436_640.jpg":"640x426","o_26030436_480.jpg":"480x320","o_26030436_340.jpg":"340x226","o_26030436_220.jpg":"220x146","h_26030436_1280.jpg":"1280x854","h_26030436_1024.jpg":"1024x683","h_26030436_640.jpg":"640x427","h_26030436_480.jpg":"480x320","h_26030436_340.jpg":"340x227","h_26030436_220.jpg":"220x147","pp_26030436_1280.jpg":"1280x1628","pp_26030436_1024.jpg":"1024x1303","pp_26030436_640.jpg":"640x814","pp_26030436_480.jpg":"480x611","pp_26030436_340.jpg":"340x432","pp_26030436_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26141331_1920.jpg":"1920x1080","k_26141331_1280.jpg":"1280x1280","k_26141331_1024.jpg":"1024x1024","k_26141331_640.jpg":"640x640","k_26141331_480.jpg":"480x480","k_26141331_340.jpg":"340x340","k_26141331_220.jpg":"220x220","o_26141331_1280.jpg":"1280x960","o_26141331_1024.jpg":"1024x768","o_26141331_640.jpg":"640x480","o_26141331_480.jpg":"480x360","o_26141331_340.jpg":"340x255","o_26141331_220.jpg":"220x165","h_26141331_1280.jpg":"1280x854","h_26141331_1024.jpg":"1024x683","h_26141331_640.jpg":"640x427","h_26141331_480.jpg":"480x320","h_26141331_340.jpg":"340x227","h_26141331_220.jpg":"220x147","pp_26141331_1280.jpg":"1280x1628","pp_26141331_1024.jpg":"1024x1303","pp_26141331_640.jpg":"640x814","pp_26141331_480.jpg":"480x611","pp_26141331_340.jpg":"340x432","pp_26141331_220.jpg":"220x280"},{"size0":"443x585","hd_26305658_1920.png":"1920x1080","k_26305658_1280.png":"1280x1280","k_26305658_1024.png":"1024x1024","k_26305658_640.png":"640x640","k_26305658_480.png":"480x480","k_26305658_340.png":"340x340","k_26305658_220.png":"220x220","o_26305658_1280.png":"1280x1690","o_26305658_1024.png":"1024x1352","o_26305658_640.png":"640x845","o_26305658_480.png":"480x633","o_26305658_340.png":"340x448","o_26305658_220.png":"220x290","h_26305658_1280.png":"1280x854","h_26305658_1024.png":"1024x683","h_26305658_640.png":"640x427","h_26305658_480.png":"480x320","h_26305658_340.png":"340x227","h_26305658_220.png":"220x147","pp_26305658_1280.png":"1280x1628","pp_26305658_1024.png":"1024x1303","pp_26305658_640.png":"640x814","pp_26305658_480.png":"480x611","pp_26305658_340.png":"340x432","pp_26305658_220.png":"220x280"},{"size0":"434x580","hd_26305699_1920.png":"1920x1080","k_26305699_1280.png":"1280x1280","k_26305699_1024.png":"1024x1024","k_26305699_640.png":"640x640","k_26305699_480.png":"480x480","k_26305699_340.png":"340x340","k_26305699_220.png":"220x220","o_26305699_1280.png":"1280x1710","o_26305699_1024.png":"1024x1368","o_26305699_640.png":"640x855","o_26305699_480.png":"480x641","o_26305699_340.png":"340x454","o_26305699_220.png":"220x294","h_26305699_1280.png":"1280x854","h_26305699_1024.png":"1024x683","h_26305699_640.png":"640x427","h_26305699_480.png":"480x320","h_26305699_340.png":"340x227","h_26305699_220.png":"220x147","pp_26305699_1280.png":"1280x1628","pp_26305699_1024.png":"1024x1303","pp_26305699_640.png":"640x814","pp_26305699_480.png":"480x611","pp_26305699_340.png":"340x432","pp_26305699_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1524","hd_20607924_1920.jpg":"1920x1080","k_20607924_1280.jpg":"1280x1280","k_20607924_1024.jpg":"1024x1024","k_20607924_640.jpg":"640x640","k_20607924_480.jpg":"480x480","k_20607924_340.jpg":"340x340","k_20607924_220.jpg":"220x220","o_20607924_1280.jpg":"1280x1016","o_20607924_1024.jpg":"1024x812","o_20607924_640.jpg":"640x508","o_20607924_480.jpg":"480x381","o_20607924_340.jpg":"340x269","o_20607924_220.jpg":"220x174","h_20607924_1280.jpg":"1280x854","h_20607924_1024.jpg":"1024x683","h_20607924_640.jpg":"640x427","h_20607924_480.jpg":"480x320","h_20607924_340.jpg":"340x227","h_20607924_220.jpg":"220x147","pp_20607924_1280.jpg":"1280x1628","pp_20607924_1024.jpg":"1024x1303","pp_20607924_640.jpg":"640x814","pp_20607924_480.jpg":"480x611","pp_20607924_340.jpg":"340x432","pp_20607924_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_26228207_1920.jpg":"1920x1080","k_26228207_1280.jpg":"1280x1280","k_26228207_1024.jpg":"1024x1024","k_26228207_640.jpg":"640x640","k_26228207_480.jpg":"480x480","k_26228207_340.jpg":"340x340","k_26228207_220.jpg":"220x220","o_26228207_1280.jpg":"1280x1920","o_26228207_1024.jpg":"1024x1536","o_26228207_640.jpg":"640x960","o_26228207_480.jpg":"480x720","o_26228207_340.jpg":"340x510","o_26228207_220.jpg":"220x330","h_26228207_1280.jpg":"1280x854","h_26228207_1024.jpg":"1024x683","h_26228207_640.jpg":"640x427","h_26228207_480.jpg":"480x320","h_26228207_340.jpg":"340x227","h_26228207_220.jpg":"220x147","pp_26228207_1280.jpg":"1280x1628","pp_26228207_1024.jpg":"1024x1303","pp_26228207_640.jpg":"640x814","pp_26228207_480.jpg":"480x611","pp_26228207_340.jpg":"340x432","pp_26228207_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1314","hd_25241113_1920.jpg":"1920x1080","k_25241113_1280.jpg":"1280x1280","k_25241113_1024.jpg":"1024x1024","k_25241113_640.jpg":"640x640","k_25241113_480.jpg":"480x480","k_25241113_340.jpg":"340x340","k_25241113_220.jpg":"220x220","o_25241113_1280.jpg":"1280x876","o_25241113_1024.jpg":"1024x700","o_25241113_640.jpg":"640x438","o_25241113_480.jpg":"480x328","o_25241113_340.jpg":"340x232","o_25241113_220.jpg":"220x150","h_25241113_1280.jpg":"1280x854","h_25241113_1024.jpg":"1024x683","h_25241113_640.jpg":"640x427","h_25241113_480.jpg":"480x320","h_25241113_340.jpg":"340x227","h_25241113_220.jpg":"220x147","pp_25241113_1280.jpg":"1280x1628","pp_25241113_1024.jpg":"1024x1303","pp_25241113_640.jpg":"640x814","pp_25241113_480.jpg":"480x611","pp_25241113_340.jpg":"340x432","pp_25241113_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1366","hd_25947382_1920.jpg":"1920x1080","k_25947382_1280.jpg":"1280x1280","k_25947382_1024.jpg":"1024x1024","k_25947382_640.jpg":"640x640","k_25947382_480.jpg":"480x480","k_25947382_340.jpg":"340x340","k_25947382_220.jpg":"220x220","o_25947382_1280.jpg":"1280x910","o_25947382_1024.jpg":"1024x728","o_25947382_640.jpg":"640x455","o_25947382_480.jpg":"480x341","o_25947382_340.jpg":"340x241","o_25947382_220.jpg":"220x156","h_25947382_1280.jpg":"1280x854","h_25947382_1024.jpg":"1024x683","h_25947382_640.jpg":"640x427","h_25947382_480.jpg":"480x320","h_25947382_340.jpg":"340x227","h_25947382_220.jpg":"220x147","pp_25947382_1280.jpg":"1280x1628","pp_25947382_1024.jpg":"1024x1303","pp_25947382_640.jpg":"640x814","pp_25947382_480.jpg":"480x611","pp_25947382_340.jpg":"340x432","pp_25947382_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26181738_1920.jpg":"1920x1080","k_26181738_1280.jpg":"1280x1280","k_26181738_1024.jpg":"1024x1024","k_26181738_640.jpg":"640x640","k_26181738_480.jpg":"480x480","k_26181738_340.jpg":"340x340","k_26181738_220.jpg":"220x220","o_26181738_1280.jpg":"1280x853","o_26181738_1024.jpg":"1024x682","o_26181738_640.jpg":"640x426","o_26181738_480.jpg":"480x320","o_26181738_340.jpg":"340x226","o_26181738_220.jpg":"220x146","h_26181738_1280.jpg":"1280x854","h_26181738_1024.jpg":"1024x683","h_26181738_640.jpg":"640x427","h_26181738_480.jpg":"480x320","h_26181738_340.jpg":"340x227","h_26181738_220.jpg":"220x147","pp_26181738_1280.jpg":"1280x1628","pp_26181738_1024.jpg":"1024x1303","pp_26181738_640.jpg":"640x814","pp_26181738_480.jpg":"480x611","pp_26181738_340.jpg":"340x432","pp_26181738_220.jpg":"220x280"},{"size0":"668x1000","hd_24197914_1920.png":"1920x1080","k_24197914_1280.png":"1280x1280","k_24197914_1024.png":"1024x1024","k_24197914_640.png":"640x640","k_24197914_480.png":"480x480","k_24197914_340.png":"340x340","k_24197914_220.png":"220x220","o_24197914_1280.png":"1280x1916","o_24197914_1024.png":"1024x1532","o_24197914_640.png":"640x958","o_24197914_480.png":"480x718","o_24197914_340.png":"340x508","o_24197914_220.png":"220x329","h_24197914_1280.png":"1280x854","h_24197914_1024.png":"1024x683","h_24197914_640.png":"640x427","h_24197914_480.png":"480x320","h_24197914_340.png":"340x227","h_24197914_220.png":"220x147","pp_24197914_1280.png":"1280x1628","pp_24197914_1024.png":"1024x1303","pp_24197914_640.png":"640x814","pp_24197914_480.png":"480x611","pp_24197914_340.png":"340x432","pp_24197914_220.png":"220x280"},{"size0":"1280x853","hd_23650606_1920.jpg":"1920x1080","k_23650606_1280.jpg":"1280x1280","k_23650606_1024.jpg":"1024x1024","k_23650606_640.jpg":"640x640","k_23650606_480.jpg":"480x480","k_23650606_340.jpg":"340x340","k_23650606_220.jpg":"220x220","o_23650606_1280.jpg":"1280x853","o_23650606_1024.jpg":"1024x682","o_23650606_640.jpg":"640x426","o_23650606_480.jpg":"480x319","o_23650606_340.jpg":"340x226","o_23650606_220.jpg":"220x146","h_23650606_1280.jpg":"1280x854","h_23650606_1024.jpg":"1024x683","h_23650606_640.jpg":"640x427","h_23650606_480.jpg":"480x320","h_23650606_340.jpg":"340x227","h_23650606_220.jpg":"220x147","pp_23650606_1280.jpg":"1280x1628","pp_23650606_1024.jpg":"1024x1303","pp_23650606_640.jpg":"640x814","pp_23650606_480.jpg":"480x611","pp_23650606_340.jpg":"340x432","pp_23650606_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_20334508_1920.jpg":"1920x1080","k_20334508_1280.jpg":"1280x1280","k_20334508_1024.jpg":"1024x1024","k_20334508_640.jpg":"640x640","k_20334508_480.jpg":"480x480","k_20334508_340.jpg":"340x340","k_20334508_220.jpg":"220x220","o_20334508_1280.jpg":"1280x853","o_20334508_1024.jpg":"1024x682","o_20334508_640.jpg":"640x426","o_20334508_480.jpg":"480x320","o_20334508_340.jpg":"340x226","o_20334508_220.jpg":"220x146","h_20334508_1280.jpg":"1280x854","h_20334508_1024.jpg":"1024x683","h_20334508_640.jpg":"640x427","h_20334508_480.jpg":"480x320","h_20334508_340.jpg":"340x227","h_20334508_220.jpg":"220x147","pp_20334508_1280.jpg":"1280x1628","pp_20334508_1024.jpg":"1024x1303","pp_20334508_640.jpg":"640x814","pp_20334508_480.jpg":"480x611","pp_20334508_340.jpg":"340x432","pp_20334508_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1266","hd_18136280_1920.jpg":"1920x1080","k_18136280_1280.jpg":"1280x1280","k_18136280_1024.jpg":"1024x1024","k_18136280_640.jpg":"640x640","k_18136280_480.jpg":"480x480","k_18136280_340.jpg":"340x340","k_18136280_220.jpg":"220x220","o_18136280_1280.jpg":"1280x844","o_18136280_1024.jpg":"1024x675","o_18136280_640.jpg":"640x422","o_18136280_480.jpg":"480x316","o_18136280_340.jpg":"340x224","o_18136280_220.jpg":"220x145","h_18136280_1280.jpg":"1280x854","h_18136280_1024.jpg":"1024x683","h_18136280_640.jpg":"640x427","h_18136280_480.jpg":"480x320","h_18136280_340.jpg":"340x227","h_18136280_220.jpg":"220x147","pp_18136280_1280.jpg":"1280x1628","pp_18136280_1024.jpg":"1024x1303","pp_18136280_640.jpg":"640x814","pp_18136280_480.jpg":"480x611","pp_18136280_340.jpg":"340x432","pp_18136280_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1102x616","hd_25344466_1920.png":"1920x1080","k_25344466_1280.png":"1280x1280","k_25344466_1024.png":"1024x1024","k_25344466_640.png":"640x640","k_25344466_480.png":"480x480","k_25344466_340.png":"340x340","k_25344466_220.png":"220x220","o_25344466_1280.png":"1280x715","o_25344466_1024.png":"1024x572","o_25344466_640.png":"640x357","o_25344466_480.png":"480x268","o_25344466_340.png":"340x190","o_25344466_220.png":"220x122","h_25344466_1280.png":"1280x854","h_25344466_1024.png":"1024x683","h_25344466_640.png":"640x427","h_25344466_480.png":"480x320","h_25344466_340.png":"340x227","h_25344466_220.png":"220x147","pp_25344466_1280.png":"1280x1628","pp_25344466_1024.png":"1024x1303","pp_25344466_640.png":"640x814","pp_25344466_480.png":"480x611","pp_25344466_340.png":"340x432","pp_25344466_220.png":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 263 [name] => Društvena mreža [alias] => drustvena-mreza [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15376776 Threads: 4 Questions: 3188209860 Slow queries: 7159100 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235742007 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/drustvena-mreza ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 263 [name] => Društvena mreža [alias] => drustvena-mreza [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/drustvena-mreza ) ) [link] => /mozaik/drustvena-mreza/svjetski-i-domaci-youtuberi-lani-su-uprihodili-milijune-eura-a-zarada-ovisi-o-tome-tko-je-vulgarniji-glasniji-i-ludi-1352971 [printLink] => /mozaik/drustvena-mreza/svjetski-i-domaci-youtuberi-lani-su-uprihodili-milijune-eura-a-zarada-ovisi-o-tome-tko-je-vulgarniji-glasniji-i-ludi-1352971?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 518031 [name] => youtuberi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => youtuberi [link] => /tag/youtuberi ) [1] => stdClass Object ( [id] => 742968 [name] => milijunska zarada [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:10 [main_article_id] => 0 [alias] => milijunska-zarada [link] => /tag/milijunska-zarada ) [2] => stdClass Object ( [id] => 481357 [name] => Baka Prase [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => baka-prase [link] => /tag/baka-prase ) [3] => stdClass Object ( [id] => 742969 [name] => Mr. Beast [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:10 [main_article_id] => 0 [alias] => mr-beast [link] => /tag/mr-beast ) [4] => stdClass Object ( [id] => 742970 [name] => omco [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:10 [main_article_id] => 0 [alias] => omco [link] => /tag/omco ) [5] => stdClass Object ( [id] => 742971 [name] => mudja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:10 [main_article_id] => 0 [alias] => mudja [link] => /tag/mudja ) [6] => stdClass Object ( [id] => 240069 [name] => ela jerković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ela-jerkovic [link] => /tag/ela-jerkovic ) [7] => stdClass Object ( [id] => 602467 [name] => adrian petričević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-25 19:50:19 [main_article_id] => 0 [alias] => adrian-petricevic [link] => /tag/adrian-petricevic ) [8] => stdClass Object ( [id] => 372242 [name] => luciano plazibat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => luciano-plazibat [link] => /tag/luciano-plazibat ) [9] => stdClass Object ( [id] => 315329 [name] => Marko Vuletić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marko-vuletic [link] => /tag/marko-vuletic ) [10] => stdClass Object ( [id] => 310406 [name] => Debela Barbara [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => debela-barbara [link] => /tag/debela-barbara ) [11] => stdClass Object ( [id] => 362454 [name] => logan paul [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => logan-paul [link] => /tag/logan-paul ) [12] => stdClass Object ( [id] => 736804 [name] => prime napitak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-15 16:47:57 [main_article_id] => 0 [alias] => prime-napitak [link] => /tag/prime-napitak ) [13] => stdClass Object ( [id] => 742972 [name] => james charles [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:10 [main_article_id] => 0 [alias] => james-charles [link] => /tag/james-charles ) [14] => stdClass Object ( [id] => 695309 [name] => PewDiePie [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-10-26 17:57:11 [main_article_id] => 0 [alias] => pewdiepie [link] => /tag/pewdiepie ) [15] => stdClass Object ( [id] => 742973 [name] => jefree star [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:11 [main_article_id] => 0 [alias] => jefree-star [link] => /tag/jefree-star ) [16] => stdClass Object ( [id] => 742974 [name] => manuel gutierrez [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-05 20:06:11 [main_article_id] => 0 [alias] => manuel-gutierrez [link] => /tag/manuel-gutierrez ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zvijezde našeg doba [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Svjetski i domaći youtuberi lani su uprihodili milijune eura, a zarada ovisi o tome tko je vulgarniji, glasniji i luđi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-08-30-31-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/24443055.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Afp [mainImageDesc] =>

Jimmy Donaldson, poznatiji kao Mr. Beast, u 2023. godini zaradio je 83 milijuna dolara

 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/24443055.jpg [title] =>

Jimmy Donaldson, poznatiji kao Mr. Beast, u 2023. godini zaradio je 83 milijuna dolara

 

Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/26030436.jpg [title] =>

Neovisno o našim zabranama, Logan Paul je ostvario dobit od najmanje 21 milijun dolara prošle godine
 

Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/26141331.jpg [title] =>

Energetski napitak Prime u Hrvatskoj je zabranjen
 

/Shutterstock ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/26305658.png [title] =>

Youtuber Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda
 

Instagram/jeffree Star/ ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/26305699.png [title] =>

Omco ima čak 3,8 milijuna pretplatnika, a najgledanija videa ovog kanala su ‘Otac i sin seljačine‘...

 

Instagram/omcoomco/ ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/20607924.jpg [title] =>

Klinci često trče po autogram za Elom Jerković
 

Vojko Bašić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/26228207.jpg [title] =>

James Charles zarađuje oko 18 milijuna dolara godišnje
 

Afp ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/25241113.jpg [title] =>

Patrick Starrr teži milijun dolara

 

Afp ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/25947382.jpg [title] =>

Logan Paul i KSI
 

Afp ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/26181738.jpg [title] =>

Magic Leon
 

Db ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/24197914.png [title] =>

Magic Leon
 

Privatni arhiv ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/23650606.jpg [title] =>

Marco Cuccurin
 

Dario Njavro/hrt/ ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/20334508.jpg [title] =>

Baka Prase
 

Marko Todorov/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/18136280.jpg [title] =>

Luciano Plazibat
 

Božidar Vukičević/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/04/25344466.png [title] =>

Adrian Petričević
 

Youtube screenshot ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Početak godine, među ostalim, donosi početak novih radnih izazova pa se tako većina nas trudi biti boljima nego lani. Riječ "bolji" u današnjem svijetu ima puno šire značenje, a u svijetu YouTubea biti "bolji" znači biti popularniji, gledaniji, zanimljiviji, a ponekad se pod "bolji" uguraju i pridjevi vulgarniji, glasniji, luđi. Odlučili smo istražiti tko je 2023. godine bio najbolji na svjetskoj, a tko na balkanskoj YouTube sceni.

Na vrhu svjetske liste našao se Jimmy Donaldson, javnosti poznatiji kao Mr. Beast, koji je najpoznatiji po svojim videoklipovima "izazova" pa tako na njegovom kanalu možete pronaći naslove tipa "Proveo sam 50 sati živ zakopan" ili "Platio sam pravog ubojicu da me pokuša ubiti". Ova, moramo priznati intrigantna videa, donijela su mu nevjerojatnih 226 milijuna pretplatnika, a neke stranice procjenjuju da je Mr. Beast u prethodnoj godini zaradio 83 milijuna dolara.

Svijet "beauty influencera" doživio je blagi pad popularnosti, ali neke od zvijezda tog svijeta i dalje visoko kotiraju na ljestvicama popularnosti. Jedan od njih, prigodnog umjetničkog imena Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda te po svom kontroverznom stilu oblačenja, ali i po nesvakidašnjim izjavama. Njegova direktnost mu je na YouTubeu donijela 15,8 milijuna pretplatnika, a njegova zarada u 2023. godini je prema procjenama iznosila između 16 i 20 milijuna dolara.

Svijet muškog šminkanja svakim danom je popularniji pa su i ostali muškarci u svijetu ljepote na YouTubeu ostvarili lijepu zaradu. Među njima možemo istaknuti Jamesa Charlesa, koji zarađuje oko 18 milijuna dolara godišnje, Patricka Starrra koji ima bogatstvo od milijun dolara te Manuela Gutierreza, poznatijeg kao Manny MUA, koji "vrijedi" 4 milijuna dolara.

Slučaj ‘Prime‘

Kontroverzna braća Paul također su zaradila lijepu svotu u prethodnoj godini. Logan Paul, osim što se bavi stvaranjem digitalnih sadržaja, profesionalni je boksač, a ima i svoju liniju pića - Prime, koja su zabranjena u Republici Hrvatskoj. Hrvatska je tražila zabranu prodaje kofeinske verzije energetskog napitka Prime maloljetnicima, i to zbog sastojka L-teanina, koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima. Neovisno o našim zabranama, Logan je ostvario dobit od najmanje 21 milijun dolara prošle godine.

Valja spomenuti i nekoć najpopularnijeg YouTubera Pewdiepiea, koji ima više od 111 milijuna pretplatnika na svom kanalu. Iako je posljednjih godina sve manje aktivan na ovoj platformi, procjenjuje se da zarađuje oko 7 milijuna dolara godišnje. Pewdiepie započeo je karijeru snimanjem videoigrica te se smatra jednim od prvih "gaming" kanala. Nekoć je bio kanal s najvećim brojem pretplatnika na YouTubeu, a 2015. godine bio je prvi koji je imao video s više od 100 milijardi pregleda.

---

image

Energetski napitak Prime u Hrvatskoj je zabranjen
 

/Shutterstock
---

Na našem brdovitom Balkanu, tematika YouTube videa uglavnom prati trendove svjetskih youtubera, ali ima i videa koja su svojstvena samo za našu "kulturu", a vjerujemo da stranci nikada ne bi mogli razumjeti sadržaje takvih videa. Jedan od najpretplaćenijih hrvatskih kanala je JoomBoos, koji trenutno ima 1,08 milijuna pretplatnika, a deklariraju se kao "najjači medijski brand za generaciju Z i Alpha". Neka od videa na njihovom kanalu su "Imaš više tijesta ispod noktiju nego u zdjeli", "Stavila sam osam slojeva pudera" i "Dobio ljutu papriku u oči, skoro oslijepio". Ovi videoklipovi su im, prema procjenama Social Bladea, potencijalno donijeli zaradu od 503.000 dolara u 2023. godini. Važno je napomenuti da JoomBoos čini veliki broj youtubera kao što su SaamoPetraa, Magic Leon i Marco Cuccurin.

---

image

Klinci često trče po autogram za Elom Jerković
 

Vojko Bašić/Cropix
---

Pozamašan broj hrvatskih youtubera dolazi iz Dalmacije, a neki od njih su Ela Jerković, Marko Vuletić, Debela Barbara, plesač Luciano Plazibat, koji je poznat i kao brat Antonija Plazibata. Osim njih, na YouTube platformi se istaknuo i Adrian Petričević, poznat i kao "splitski Mad Max", kojeg je policija nekoliko puta privodila zbog prebrze vožnje automobila, a ukinuta mu je i vozačka dozvola na temelju skupljenih negativnih bodova koji su se gomilali iz godine u godinu.

Aj bo aj!

Petričević je o svojoj zaradi iskreno progovorio u videu iz 2021. godine, kada su njegovi pretplatnici saznali da je od veljače 2020. godine do listopada 2021. ostvario ukupnu dobit od 24.136 eura. Tada je objasnio da je situacija sve bolja jer se sve više tvrtki oglašava na YouTubeu, zbog čega je prosjek zarade na 1000 pregleda porastao na 0,90 eura. Tada je kazao da je u zapadnim državama taj prosjek nekoliko puta veći od onog u našoj regiji. Prema procjeni Social Bladea, Petričević mjesečno zarađuje 4000 dolara, a njegova videa većinom su vezana za automobile, motore, te je poznat po svojoj odjavnoj uzrečici "Aj bo aj".

---

image

Baka Prase
 

Marko Todorov/Cropix
---

Zarada od potencijalnih 281.000 dolara otišla je u ruke, po mišljenju mnogih najkontroverznijeg balkanskog youtubera Bake Praseta. Njegovo pravo ime je Bogdan Ilić, a javnosti je poznat i po pokazivanju skupocjenih predmeta koje posjeduje. Nedavno se pohvalio da je prijatelju kao poklon za vjenčanje dao, ni više ni manje, nego automobil u vrijednosti od 50.000 eura, a na svom kanalu objavio je i video naslova "Moj stan od 2 milijuna eura - 300 kvadrata luksuza". Osim što je stan opremljen spa centrom, teretanom i jacuzzijem, Baka je i svojoj djevojci Anji Bla napravio posebnu sobu za snimanje i šminkanje. Naime, njegova djevojka također zarađuje od društvenih mreža na kojima objavljuje slike svojih "outfita", a njezin YouTube kanal ima 232.000 pretplatnika.

Omco ‘trese‘ BiH

Mudja je bio prvi srpski youtuber koji je prešao milijun pretplatnika, a danas ih ima 2,1 milijun. Pravog imena Stefan Vuksanović, prije početka YouTube karijere živio je u teškom siromaštvu, a danas ima dovoljno za uzdržavanje cijele svoje obitelji. U dugogodišnjoj vezi je sa srpskom youtubericom Janom Dačović. Mudja je u prošloj godini ostvario između 50 i 806 tisuća dolara dobiti, prema procjenama Social Bladea.

---

image

Adrian Petričević
 

Youtube screenshot
---

U susjednoj Bosni i Hercegovini kanal Omco "drži igru". Omco ima čak 3,8 milijuna pretplatnika, a najgledanija videa ovog kanala su "Otac i sin seljačine", "Bosanske seljačine u Golfu 2" i "Bosanski divljaci i Yugo 45", videa zaista znakovitih naslova. Omco je u prošloj godini potencijalno zaradio 410.000 dolara, a sa svojim timom okrenuo se i stranom tržištu te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak 6,97 milijuna pretplatnika, tako da je ukupnu zaradu ovog youtubera zaista teško procijeniti. I sam Baka Prase je jednom u svom livestreamu izračunao da Omčo gotovo sigurno zarađuje između 20 i 30 tisuća eura dnevno.

Jako popularna su postala i videa radionica za djecu, a to su iskoristili Zaga i Filip, bosanski dvojac koji je došao do 1,83 milijuna pretplatnika. Oni snimaju obiteljska videa, uradi sam tutorijale, crtanje, prirodu i avanture. To je jedan od najpopularnijih kanala na YouTubeu u regiji s prosječno 2 milijuna pregleda dnevno. Svojim sadržajem obraćaju se ponajprije djeci u dobi od četvrte do 11. godine. Njihova dosadašnja zarada procijenjena je na više od 3 milijuna dolara. Njihov kanal jako je popularan i u Hrvatskoj, s više od 12,5 milijuna prosječnih mjesečnih pregleda.

---

image

Youtuber Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda
 

Instagram/jeffree Star/
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
 Afp  Afp /Shutterstock Instagram/jeffree Star/ Instagram/omcoomco/ Vojko Bašić/Cropix  Afp  Afp  Afp Db Privatni arhiv Dario Njavro/hrt/ Marko Todorov/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Youtube screenshot
Afp

Jimmy Donaldson, poznatiji kao Mr. Beast, u 2023. godini zaradio je 83 milijuna dolara

 

Afp

Neovisno o našim zabranama, Logan Paul je ostvario dobit od najmanje 21 milijun dolara prošle godine
 

/Shutterstock

Energetski napitak Prime u Hrvatskoj je zabranjen
 

Instagram/jeffree Star/

Youtuber Jeffree Star poznat je po svojim brutalno iskrenim recenzijama make-up proizvoda
 

Instagram/omcoomco/

Omco ima čak 3,8 milijuna pretplatnika, a najgledanija videa ovog kanala su ‘Otac i sin seljačine‘...

 

Vojko Bašić/Cropix

Klinci često trče po autogram za Elom Jerković
 

Afp

James Charles zarađuje oko 18 milijuna dolara godišnje
 

Afp

Patrick Starrr teži milijun dolara

 

Afp

Logan Paul i KSI
 

Db

Magic Leon
 

Privatni arhiv

Magic Leon
 

Dario Njavro/hrt/

Marco Cuccurin
 

Marko Todorov/Cropix

Baka Prase
 

Božidar Vukičević/Cropix

Luciano Plazibat
 

Youtube screenshot

Adrian Petričević
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/drustvena-mreza/svjetski-i-domaci-youtuberi-lani-su-uprihodili-milijune-eura-a-zarada-ovisi-o-tome-tko-je-vulgarniji-glasniji-i-ludi-1352971 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=158bb72cdf56d0811fd6068334374536b4f86ffc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Svjetski+i+doma%C4%87i+youtuberi+lani+su+uprihodili+milijune+eura%2C+a+zarada+ovisi+o+tome+tko+je+vulgarniji%2C+glasniji+i+lu%C4%91i&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fdrustvena-mreza%2Fsvjetski-i-domaci-youtuberi-lani-su-uprihodili-milijune-eura-a-zarada-ovisi-o-tome-tko-je-vulgarniji-glasniji-i-ludi-1352971 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fdrustvena-mreza%2Fsvjetski-i-domaci-youtuberi-lani-su-uprihodili-milijune-eura-a-zarada-ovisi-o-tome-tko-je-vulgarniji-glasniji-i-ludi-1352971 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zvijezde našeg doba [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Društvena mrežazvijezde našeg doba

Svjetski i domaći youtuberi lani su uprihodili milijune eura, a zarada ovisi o tome tko je vulgarniji, glasniji i luđi

Piše Mia Uzinić
7. siječnja 2024. - 13:31

Početak godine, među ostalim, donosi početak novih radnih izazova pa se tako većina nas trudi biti boljima nego lani. Riječ "bolji" u današnjem svijetu ima puno šire značenje, a u svijetu YouTubea biti "bolji" znači biti popularniji, gledaniji, zanimljiviji, a ponekad se pod "bolji" uguraju i pridjevi vulgarniji, glasniji, luđi. Odlučili smo istražiti tko je 2023. godine bio najbolji na svjetskoj, a tko na balkanskoj YouTube sceni.

Na vrhu svjetske liste našao se Jimmy Donaldson, javnosti poznatiji kao Mr. Beast, koji je najpoznatiji po svojim videoklipovima "izazova" pa tako na njegovom kanalu možete pronaći naslove tipa "Proveo sam 50 sati živ zakopan" ili "Platio sam pravog ubojicu da me pokuša ubiti". Ova, moramo priznati intrigantna videa, donijela su mu nevjerojatnih 2...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 10:30