Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Društvena mrežadetaljan opis

Rijeka je spoj kiše i komunista, a sviđa li vam se opis Splita? Ova ‘šetnja‘ Hrvatskom je hit na internetu, evo gdje su ‘gejevi i drogirani‘

Piše L. L.
21. veljače 2020. - 19:48
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

Zaboravite na sve što znate o zemljopisu i karti Hrvatske. Jedan Dalmatinac na Redditu je objavio posebno dizajniranu kartu Hrvatske koja je na internetu vrlo brzo postala hit. 

Karta je neke nasmijala, a neke razljutila, no autoru se definitivno treba priznati originalnost i poznavanje zanimljivih specifičnosti Lijepe naše. 

Pa krenimo od juga. Svima koji put planiraju u Dubrovnik mogu ga naći pod nazivom Game of Thrones i kava od 40 kuna, dok će vam za Vis trebati rječnik. Na Braču žive škrti ljudi, Imotski je sjedište HDZ-a i Mercedesa, dok ćete u Splitu, po mišljenju autora, trebati dodatnu zaštitu jer se tamo neko drugi pobija. 

Autor karte Zadar veže uz Luku Modrića dok je Pag rezervirano za gejeve i drogirane. Rijeku je povezao s kišom i komunistima, dok je za njega Istra sinonim za dvojezične table. Zagreb je nazvao džunglom od betona, a istok Hrvatske podijelio je na Škoru i Đapića.

U nastavku pogledajte ostale zanimljive naslove i sami procijenite koliko je dobro autor teksta procijenio stanje u gradovima i krajevima Hrvatske.

Moja karta Hrvatske sa malo detaljnijin opisin, uživajte! from r/croatia
#KARTA HRVATSKE

Izdvojeno