Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
Društvena mrežaNi pod razno

U jeku pustošenja polica zbog koronavirusa neke su stvari ostale netaknute: ovu hranu nitko ne želi jesti, sve da mu život ovisi o njoj!

Piše M.K.
18. ožujka 2020. - 18:55
Ilustracija/Shutterstock

Toaletni papir, sredstva za sterilizaciju, brašno, tjestenina, konzerve i drugi trajniji prehrambeni proizvodi u roku keks (uključujući i kekse) nestajali su s polica supermarketa u svim zemljama zahvaćenim pandemijom koronavirusa, pa tako i Hrvatskoj.

S tim da se Hrvatska, ili makar njezin priobalni dio, susreo s još jednom neviđenom jagmom, onom za kokošama i piletinom.

Što zbog "izvicijane" djece koja jedu pile i ne žele ništa drugo od mesa, što zbog pileće prihvatljive cijene, što zbog naputaka nutricionista da je pileća juha, naravno ako govorimo o domaćem primjerku, s livadice, jedan od najblagodatnijih obroka koji bi se savjetovali u ovim danima.

Ljudi su dakle pakete wc papira, konzervi graha, brašna "meli" s polica dućana, ostavljajući pustopoljine na odjelima, no za neke proizvode nisu marili kao ni za crno pod noktom.

Ni pod razno

Kako svjedoče brojne objave na Twitteru iz raznih zemalja pogođenih pandemijom, zaista postoje proizvodi koje kupci ne žele, sve da im i život ovisi o njima! Sve da potroše sve robne zalihe koje su pripremili. Ono, nisu im opcija ni u najcrnjem scenariju.

Ovo je lista proizvoda za koje se ispostavilo da ih gotovo nitko niti želi, niti kupuje, što je spoznaja na kojoj bi mudar proizvođač trebao biti, kad odbaci razočarenje, a gdjegod i posramljenost, zahvalan.

A proizvodi koju se ponavljali na objavama postova iz Francuske, Italije, Njemačke, Španjolske, Portugala, SAD-a, izgledaju ovako:

"Čak i na vrhuncu panike, čovjek se može suzdržati od ovoga" - napisala je francuska tviterašica uz fotografiju ispražnjenog odjela sa smrznutim proizvodima, gdje nitko nije htio uzeti pizze pod imenom "Havaji" (na slične se varijante može naići i u našim trgovinama) sa slaninom u kombinaciji s komadićima ananasa.

Ništa bolje ne prolaze ni ostale čudesne verzije, poput pizza od brokule i špinata. Za takve opcije "zdravog obroka" očito nema dovoljno naivnih.

Da kupci u globalu ne "padaju" na bizarne ponude, poput topljenog sira s brokulom, svjedoči i objava korisnika Twittera iz Švicarske, koja se podudara s više sličnih. Cijela polica tog proizvoda ostala je netaknuta.

Zanimljivo je zapravo kako brojne tobožnje inačice "zdravije" spize posebno loše stoje u ovom trenutku koje traži pojačani angažman oko imuniteta. Visoko na listi želja tako se nije našla ni integralna riža.

Reklo bi se da ono što kod rijetkih prolazi pod "zdravu hranu", kod mnogih izaziva odbojnost i nepovjerenje. I bilo bi to baš pohvalno da odjeli sa suhomesnatim proizvodima i nebrojenim varijantama hrenovki i kobasica nisu - pometeni.

#HRANA KOJU NITKO NE žELI#KORONAVIRUS

Izdvojeno