StoryEditorOCM
Društvena mrežakultura čistoće

‘Nemojte čekati brak da se prvi put poseksate!‘ Amerikanka podijelila traumu koju je doživjela nakon prvog seksa

Piše Mozaik SD
12. lipnja 2024. - 16:43

Laci Bean, mlada žena iz SAD-a, nedavno je podijelila svoje iskustvo odrastanja u "kulturi čistoće" i kako je to utjecalo na njezin seksualni život, piše espreso.

U svojoj iskrenoj objavi na TikToku, Laci je podijelila kako je kultura utjecala na nju i njezin brak, opisujući što je privuklo veliku pažnju i podršku među korisnicima društvenih medija. Laci je otkrila da je odrasla u 90-ima kada je "kultura čistoće" bila iznimno popularna, što ju je navelo na pomisao da se možda neće ni poljubiti prije braka. No, kako je otkrila, pokazalo se da je ta odluka imala negativne posljedice na njezin intimni život.

- Samo želim reći da je čekanje braka za prvi odnos jako loša ideja - tvrdi.

Jedan od ključnih trenutaka koje je Laci ispričala bilo je njezino iskustvo prve bračne noći, opisujući ga kao užasno. Nakon toga, na medenom mjesecu, susrela se s fizičkim problemima i brigom za zdravlje, zbog čega je odmah kroz suze pozvala sestru.

Laci je primijetila da je odrasla u uvjerenju da svoje seksualne potrebe i želje treba ostaviti po strani i usredotočiti se isključivo na svog supruga, što je dovelo do dugogodišnje borbe s vlastitim seksualnim identitetom. Ta su je iskustva naučila da treba vremena da dođe sebi i postavi pitanje "gdje sam ja u ovom braku?". Nakon objave, korisnici TikToka brzo su reagirali, podržali Laci i podijelili svoja osobna iskustva i poglede na pritiske "kulture čistoće". Mnogi su istaknuli kako je važno da svatko donosi odluke o seksualnosti na temelju osobnih uvjerenja, a ne pod utjecajem vanjskih ideologija.

Kroz svoju iskrenost, Laci je otvorila važan dijalog o intimnosti, pritiscima i očekivanjima koja s njom dolaze, ističući važnost osnaživanja pojedinaca da donose odluke koje odražavaju njihove osobne vrijednosti i želje. Njezina hrabrost nadahnuće je mnogima koji se suočavaju sa sličnim unutarnjim borbama i dilemama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 16:48