StoryEditorOCM
Društvena mrežaBORBA ZA OPSTANAK

Homoseksualac iz BiH u potresnom videu otkriva kako su ga ‘liječili od pederluka‘: Bio sam u braku sa ženom...

Piše MOZAIK SD
5. rujna 2024. - 10:10

"Bio sam u braku sa ženom, a mislio sam da sam mentalno bolesan, jer sam shvaćao da sam gej" - otkriva u potresnom videu muškarac iz Bosne i Hercegovine, suočen, baš kao i nebrojeni i muškarci i žene koji žive na području Balkana ili jugoistočne Europe, kako već tko voli reći, sa sredinom u kojoj se ne usuđuješ biti ono što jesi.

A ne ono što si "izmislio, jer je pomodno", "odlučio, jer ti je dosadno", "probao, jer je zabavno", nego ono što si - stvarno.

Muškarac koji je svoje životno iskustvo podijelio u videu na Instagramu imao je dodatan "baksuz" što se rodio i živio u Bosni i Hercegovini, u tradicionalnom i konzervativnom kraju.

"Oženio sam se radi društva, radi porodice, misleći da sam mentalno poremećen. Pakao od života pet godina! Moraš se pretvarati da si netko koga društvo, familija ili prijatelji žele, a ne možeš biti ono što jesi" - kazuje u videu muškarac, koji je osobno oslobođenje doživio tek s preseljenjem u SAD, gdje već deset godina živi u sretnom braku s partnerom Dženanom.

No taj put nije bio nimalo lak, bio je teška osobna drama, golema trauma koju je proživio pokušavajući shvatiti što nije u redu s njim, uvjeren da je mentalno bolestan.

"Doktor me spasio u Americi, psihijatar, jer sam otišao psihijatru govoreći da mi treba pomoć da me ‘izliječi‘ od toga što sam homoseksualac. Onda mi je on s medicinske strane sve objasnio, gdje sam shvatio: ‘Ovako smo stvoreni, Bog je dao ove gene, Bog je dao ove osjećaje...‘" - kazuje muškarac čija je ispovijest, baš kao što bi se i očekivalo na području Balkana ili jugoistočne Europe, u reakcijama dočekana na dva načina, oba jednako strastvena i gorljiva.

Čovjek već deset godina živi u SAD-u. Baš ništa se nije promijenilo otkad je otišao. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 10:50