StoryEditorOCM
Društvena mrežaTikTok trend

Četke za kosu od veprove dlake koje dođu čak 400 eura postale hit, evo zašto mnogi smatraju da vrijede toliko

Piše M. K. P.
12. listopada 2024. - 20:31

Mnoge influencerice, kao što su Ambar Driscoll i Jess King, posljednje vrijeme na TikToku hvale četke za kosu od veprove dlake, koje navodno poboljšavaju raspodjelu ulja od tjemena do vrhova i čine kosu sjajnom. Iako četke poput ovih, brenda Mason Pearson koštaju čak 400 eura, korisnici smatraju da su vrijedne tog iznosa zbog njihove sposobnosti  čišćenja vlasišta i prirodne njege kose.

Ambar je četku La Bonne Brose, koja košta oko 165 eura opisala kao luksuzan trošak koji pruža dugoročnu njegu i izvanrednu masažu vlasišta. 

@ambardriscoll Hate to say it was worth every penny. Bought from @La Bonne Brosse ♬ original sound - Ambar Driscoll

Inače, Ambar Driscoll je vrlo pooularna britanska TikTok influencerica i model, poznata po promoviranju beauty proizvoda i luksuznih četki za kosu, poput ovih od veprove dlake. Često dijeli svoje mišljenje o njihovim prednostima, tvrdeći da pomažu u njezi kose i pružaju izuzetnu masažu vlasišta. Osim što je zaručnica popularnog YouTubera Caspara Leeja, Ambar aktivno sudjeluje u modnim kampanjama i promovira luksuzne proizvode na društvenim mrežama, privlačeći veliki broj pratitelja svojim stilom života.

image

Četke od veprove dlake navodno pomažu njezi kose i pružaju masažu vlasišta

Ilustracija/Shutterstock

Međutim, neki pratitelji sumnjaju u opravdanost ovakvih cijena i kritiziraju korištenje životinjskih proizvoda. Naime, u sjevernoj Indiji svinje s crnom dlakom slobodno se kreću selima, uzgajaju se kao glavna zamjena za govedinu, a njihove dlake se skupljaju bez ozlijeđivanja životinja, tvrde proizvođači. Također naglašavaju da se drže propisa EU o uvozu životinjskih proizvoda.

Kritike na ove četke često se odnose na teškoće u čišćenju, jer dlake mogu zadržavati prljavštinu i ulja. Zbog toga mnogi razmišljaju o veganskim alternativama, poput HairLust četke, koja je dostupna po znatno nižoj cijeni od 25 funti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. listopad 2024 20:33