StoryEditorOCM
SlikarstvoPejzažist i ljudina

Preminuo je Tonći Erceg, majstor boje i krajolika, koji slikarstvu, kao ni domoljublju nije pristupao akademski nego od srca, s ljubavlju, jedino kako je znao

Piše Siniša Kekez
8. kolovoza 2022. - 15:52
 Tonći Erceg, nakon njega boje mora, maslina i napuštenih kuća neće biti tako svijetle, pune sjaja, sunca i dobrote  Joško Šupić/Cropix

U nedjelju navečer životnu bitku u 68-oj godini je nažalost izgubio splitski slikar i branitelj Tonći Erceg. Preminuo je u KBC-u Split očekujući da će se netko s njegovom bolešću pozabaviti stručno, s pažnjom i ljubavlju kao što se on bavio s platnom ili bojama. Nažalost, malo je takvih altruista kakav je bio Tonći.

Slikarstvom se počeo baviti pri upisu na Pedagošku akademiju, a izlagao je samostalno i grupno u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio je i član nekoliko likovnih udruga, pa tako i one Slobodne Dalmacije.

Posljednju izložbu za života dočekao je lani u studenome u Solinu, na kojoj je izložio 25 slika, maritimnih motiva i zavičajnih pejzaža. Tu je pokazao dio onoga što ima, jer nije pedantno vodio evidenciju kome je poklanjao slike ili kome ih je prodavao.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:54