StoryEditorOCM
OstaloU PETAK NA PERISTILU

Žele postaje umjetničko djelo, autor Siniša Labrović: spomenik Kerumu spomenik je Splitu posljednjih 30 godina, on je njegovo ogledalo. Niti mu se ulizujem, niti ga cipelarim

29. travnja 2021. - 16:03
Labrović je želio rad izvesti u prisutnosti Željka Keruma, ali on je to odbio. 'Žao mi je zbog toga, možda bi bilo živopisnije ili s više digniteta i smisla'Ante Čizmić/Cropix

Željko Kerum, nakon trgovačkog, ugostiteljsko-hotelijerskog i političkog, ulazi i u umjetničko područje, i to ni manje ni više nego kao umjetničko djelo.

A na taj ga način ima namjeru promovirati hrvatski performer Siniša Labrović svojim radom, koji će izvesti 30. travnja, u petak, u 12 sati, na Peristilu, pod nazivom "Željko Kerum Željko Kerum".

Njime će bivši splitski gradonačelnik biti proglašen spomenikom samome sebi, Željku Kerumu, odnosno – umjetničkim djelom.

Realizaciji spomenika, osim autora Labrovića, bit će prisutan Vice Tomasović, organizator omiškog Almissa Open Art festivala suvremene umjetnosti, i kustos Gildo Bavčević, no kandidat na predstojećim izborima Željko Kerum odbio je poziv da prisustvuje umjetničkoj izvedbi.

– Željko Kerum u mome...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:35